Zöldségtermesztés cserépben - ezt a 10 növényt nyugodtan elültetheted erkélyeden

10 zöldség, ami könnyedén megterem az erkélyen, cserépben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Cserépben termeszthető zöldségek

Burgonya

Legalább 30-40 centiméter mélységgel rendelkező konténerre, vagy cserépre lesz szükségünk. Ebbe ültessünk 4-5 szem burgonyát, majd gondoskodjunk a folyamatos, megfelelő öntözésről, így a szemek el fognak kezdeni hajtani. Arra figyeljünk, hogy a növekvő szárak mindig be legyenek takarva földdel. Az újburgonyák pár hónap alatt fejlődnek ki, nem sokkal ezután kiszedhetjük a földből a nagyobb gumókat.

Paradicsom

Mi a paradicsommal kísérleteztünk a legtöbbet, mivel ez a zöldség a család legnagyobb kedvence. Sajnos a paradicsomok okozták a legnagyobb csalódást is, végül rájöttünk, hogy csak a koktélparadicsom érzi jól magát cserépben. Válasszunk legalább 14-15 centiméter mélységű cserepet, és ebbe ültessük a palántákat, az öntözésre, a napfényre, és a karózásra érdemes odafigyelni!

Bab

Cserepes termesztéshez leginkább a bokorbabot ajánljuk, legalább 30-35 centiméter mélységű konténer szükséges hozzá. Az erőteljesebb növekedéshez elegendő helyet kell biztosítanunk a növény számára, csak ebben az esetben képes erőteljes gyökeret ereszteni. Futóbabot nem javaslom, mert a bab indái túl magasra futnak fel, így nagyobb helyet igényel. 

Újhagyma

Az újhagyma az a hagymaféle, ami tökéletesen alkalmas a konténeres nevelésre. Elegendő egy 15-20 centiméter mélységű cserép a dughagymák elültetéséhez, egy ilyen méretű cserépben akár villanykörte nagyságú hagymánk is fejlődhet. Próbálkozhattok a többi hagymafajtával is, de megmondom őszintén, hogy nekünk egyetlen egyszer sikerült vöröshagymát termesztenünk, azonkívül semmi sem jött össze sajnos. 

Padlizsán

Termesztéséhez szükségünk lesz egy legalább 15 centiméter mélységgel rendelkező cserépre. A növény fejlődése során alkalmazzunk karókat, ezeket pedig olyan mélyre kell leszúrnunk, hogy megtartsa a növényt és a fejlődő termést is! És még mindig van pár zöldség, a következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Alcide (MAS 100089)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepes. Az elsõrendû címerelágazások száma... Tovább

biometeorológia

a meteorológiai viszonyok és az élő környezet (ember, állat, növény) közötti kapcsolattal... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség