Zöld esküvői trend cserepes virágokkal- Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület-

hirdetes

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 Az évek jönnek, mennek, és ezzel együtt mindig újabb és újabb trendek látnak napvilágot, azonban a most következőt vélhetően ti is díjazni fogjátok! Nincsen másról szó, mint a környezetbarát esküvők trendjéről, aminek egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak. 

Zöld esküvői trend cserepes virágokkal

Miről szól a környezetbarát esküvő?

Környezetbarát esküvő? Hát az meg mi? Ha jobban belegondolunk, nem is lehet olyan rossz elgondolás? A föld készletei végesek, nagyon is kimerülő félben vannak, ezért jobb, ha minél hamarabb véget vetünk a pazarlásnak. Ez alól pedig az élet egyetlen területe sem jelenthet kivételt, még egy esküvő sem. Gondolj bele, mennyi pazarlással járhat egy ilyen nagy kaliberű napnak a megszervezése, és lebonyolítása! Mennyi virág kerül a kukába, műanyag evőeszközök hada, sok-sok olyan holmi, amit egyszer használnak, majd évekig őrzik őket a szekrény mélyén, vagy egy padláson egy dobozban, de a végén szemétbe kerülnek. Egy környezetbarát esküvő ezeknek vet véget. 

Milyen egy környezetbarát esküvő?

Sok helyen szokásos egyszerűen ’zöld esküvőként’ hivatkozni erre a környezetbarát módszerre, aminek természetesen nem a színfelhasználásban van jelentősége. Általában jellegénél fogva ezeken az esküvőkön a natúr árnyalatok szoktak uralkodni, köszönhetően ezt annak, hogy a környezetbarát alapanyagoknak ilyen színük van. Makramé, natúr anyagú terítő, sáfrány, makramé, szójagyertya, virágszirom szórás csillogó konfettik helyett, vintage gyertyatartók, rusztikus újrafelhasznált bútorok, bolhapiacról zsákmányolt kincsek, na meg cserepes virágok alkotják a díszítéseket. Minél természetközelibb, környezetbarátabb alapanyagok kerülnek felhasználásra, annál jobb! 

hirdetes

Különlegesek a környezetbarát esküvők

Egy zöld esküvő látványban is csodálatos, arról nem is beszélve, hogy mekkora piros pont szerezhető a Föld nevű bolygónál egy ilyen ceremóniával, ahol egyébként figyelnek az ételpazarlásra, közlekedésre, dekorációra, a pár ruhájára, de még a meghívók anyagára is. Minél különlegesebb valami annál jobb szerintünk, és egy zöld esküvő igazán különleges. A sok rózsaszín dekorációnál sokkal jobban tetszett a szemünknek ez a zöldes irány. Mi egyébként egy a Kristály Hotelben, Ajkán tartott esküvőn láttunk ilyet először. Ez a hotel bár modern berendezésű, úgymond exkluzív, nem véletlenül négycsillagos…de mégis zöld környezetben van. A Balaton-felvidék is számtalan lehetőséget kínál a ceremónia lebonyolításához, de a szálloda melletti csónakázó tó is tökéletes helyszínnek bizonyult. Csodálatos volt az egész: egy fahíd vezetett be a sziget közepére, ahol a zöld lombkoronák alatt mondta ki a pár a nagy Igent, majd az ünneplés egy zöld és natúr színekkel feldíszített hatalmas ablakokkal felszerelt teremben folytatódott. különleges élmény volt, mi imádtuk. A helyet itt találjátok: különleges esküvőhelyszín a Balaton mellett.  

hirdetes

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-31

A nárcisz gondozása- 5 fontos tudnivaló a nárcisz megfelelő ápolásához

Bentre vagy kintre szeretnél nárciszt ültetni? Igazából mindegyig, néhány fontos információt mindenképpen tudnod kell a nárciszok gondozásával kapcsolatban.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elapasztás

a tejtermelés szándékos időleges megszüntetése (gyógyíthatatlan tőgy gyulladás,... Tovább

70/2008. (V.29.) FVM rendelet

a piaci szereplõknek az 1973/2004/EK rendelet 37. cikke alapján energianövény feldolgozóként,... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet dísznövény Érdekességek virág virágtermesztés