19/2007. (III. 29.) FVM rendelet, Magyar Élelmiszerkönyv, elõírás, élelmiszer

19/2007. (III. 29.) FVM rendelet

hirdetes

a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján
- a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:
1. § A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. § Ez a rendelet 2007. július 1-jén lép hatályba.
3. § Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 79/1067/EGK irányelve (1979. november 13.) az egyes emberi fogyasztásra szánt, részben vagy teljesen dehidratált tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló közösségi elemzési módszerek megállapításáról,
b) a Tanács 83/417/EGK irányelve (1983. július 25.) az emberi fogyasztásra szánt egyes tejfehérjékre (kazeinekre és kazeinátokra) vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
c) a Bizottság 85/503/EGK irányelve (1985. október 25.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszereirõl,
d) a Bizottság 86/424/EGK irányelve (1986. július 15.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vegyi elemzéséhez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
e) a Bizottság 87/524/EGK irányelve (1987. október 6.) a tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló vegyi elemzéshez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
f) a Tanács 2001/112/EK irányelve (2001. december 20.) a gyümölcslevekrõl és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekrõl.

hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Mindent elmondok a füvesítés menetéről

Füvesítés menete – Így lehet fillérekből csodaszép pázsitod öntözőrendszer nélkül!

Megosztottam a Facebookon egy előtte-utána fotót, ezek után pedig megindult a kérdésáradat, éppen ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek, miképpen jött létre ez a...

A vizelet felhasználása a kertben

A vizelet, mint értékes komposzt-kiegészítő

Habár sok kertész számára teljesen hétköznapi dolognak számít az állati ürülékek „kezelése” trágyázás céljából, sokaknak eszükbe sem jutna saját...

Használd te is ezeket a természetes tápoldatokat

Íme, a legjobb természetes tápoldatok!

Neked is eleged van a méregdrága műtrágyákból, amik ráadásul alig használnak? Én már régen nem használok ilyeneket, és javaslom, hogy te se tedd! Mutatok inkább hét...

Velencei-tó

Ártalmas lehet a halak számára a kánikula, akár meg is fulladhatnak – mégis van rá megoldás!

Nemrég a Velencei-tó környékéről sokkoló hírt kaphattunk – a vízből tonnaszámra szedték ki a haltetemeket, ami több kérdést is felvethet. Az első, hogy alkalmas-e még...

Minden, amit tudni kell a borostyánlevélről

A gyógyító borostyánlevél

Habár a borostyánt a legtöbben csupán egy látványos kúszónövényként ismerik, amely zöld takarót húz a házak falára, a benne termelődő anyagoknak köszönhetően egy nagyon...

A pálmaliliom bemutatása

Ismerd meg a pálmaliliomot, vagy más néven a jukkát!

A jukka néven is ismert pálmaliliomokat (Yucca) gyakran tévesztik össze a valóban hasonló sárkányfákkal (Dracaena), holott két teljesen különböző növényről van szó. A...

Utánajártunk a parlagfű jótékony hatásairól szóló pletykáknak, és elképesztő mi derült ki a végén!

Vajon tényleg képes gyógyítani a parlagfű? Most megtudhatsz mindent erről a károsnak hitt növényről!

A parlagfű leginkább a gyűlölet tárgya lett az elmúlt években, hazánkban, és az egész világon, ami nem véletlen, hiszen sok ember szenved az általa okozott allergia valamilyen...

Locsolás

Figyelj oda a locsolásra – szuper ötletek a nyári öntözéshez

A nyár beköszöntével növényeinknek nagyobb szüksége lesz a számukra megfelelő vízmennyiségre. Szeretnéd, hogy balkonnövényeid, kerted üde zöld és egészséges maradjon?...

Készíts te is istenien finom lepényt!

Gyorsan elkészíthető, istenien finom lepény!

A világ legfinomabb lepényének a receptjét mutatom most meg nektek, bárki elkészítheti, annyira egyszerű, ráadásul gyorsan kész van! Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon szeretjük!

Minden a kamilla termesztéséről

A kamilla termesztése

A köznyelvben csak kamilla néven futó orvosi székfű egy, az őszirózsafélék családjába tartozó gyógynövény. Ezt az ősrégi növényt már a hagyományos orvostudomány is...

Minden a metélőhagymáról

Minden, amit a metélőhagyma termesztéséről és felhasználásáról tudnod kell

Habár a kertészkedés elsőre egy nagyon időigényes hobbinak tűnik, és általában nem is szabad félvállról venni, a kezdő kertészek rengeteg olyan növény közül...

Füzények

Szuper füzények – ismerd meg Te is ezt a két elterjedt fajt

A füzény a füzényfélék névadó nemzetsége, mely megközelítőleg 30 – 35 fajt tudhat magáénak – ezek közül a legtöbb fűféle, viszont közöttük akadnak nem csak...