19/2007. (III. 29.) FVM rendelet, Magyar Élelmiszerkönyv, elõírás, élelmiszer

19/2007. (III. 29.) FVM rendelet


a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján
- a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:
1. § A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. § Ez a rendelet 2007. július 1-jén lép hatályba.
3. § Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 79/1067/EGK irányelve (1979. november 13.) az egyes emberi fogyasztásra szánt, részben vagy teljesen dehidratált tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló közösségi elemzési módszerek megállapításáról,
b) a Tanács 83/417/EGK irányelve (1983. július 25.) az emberi fogyasztásra szánt egyes tejfehérjékre (kazeinekre és kazeinátokra) vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
c) a Bizottság 85/503/EGK irányelve (1985. október 25.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszereirõl,
d) a Bizottság 86/424/EGK irányelve (1986. július 15.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vegyi elemzéséhez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
e) a Bizottság 87/524/EGK irányelve (1987. október 6.) a tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló vegyi elemzéshez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
f) a Tanács 2001/112/EK irányelve (2001. december 20.) a gyümölcslevekrõl és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekrõl.


címkék:
Kapcsolódó cikkek
Klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra

Egyre forróbb nyarak és a klímaváltozás hatása a magyar mezőgazdaságra

A klímaváltozás Magyarországon egyre érezhetőbb hatásokkal jár. Az országban az átlaghőmérséklet emelkedése mellett gyakrabban fordulnak elő extrém időjárási események,...

csípős paprika fajták

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

Az egyre melegedő éghajlati viszonyok következtében a nyarak egyre forróbbak és szárazabbak lesznek, míg a tél enyhébbé válik. Ez a jelenség jelentős hatással van a...

Te hallottál már a világ 10 legritkább állatáról?

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Nem meglepő, hogy globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Rengeteg különféle, összetett fenyegetés sújtja a növény- és állatvilágot, és számos faj minden...

Védekezz a földibolhák ellen fahamuval

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró, fekete, ugráló bogarak és szanaszét lyuggatott levelek? A kertészkedés nem mindig zökkenőmentes, különösen, ha földibolhákkal kell megküzdenünk. Ezek az apró, de...

Mutatom miért érdemes a másodvetésben gondolkozni

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A kert gondozása nem ér véget az első termények betakarításával! Amikor az első körös zöldségek lekerülnek a földről, a kertkapukat nem érdemes bezárni. Az üres...

A közönséges gyíkfű nem gyomnövény

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Nyáron, amikor a kertünk tele van színpompás virágokkal és zöldellő növényekkel, könnyen ránk törhet a vágy, hogy minden szabad földterületet a legszebben virágzó...

A 15. fehérgólya-felmérés a fehérgólyák jövőjéért

Tegyünk közösen a fehérgólyák jövőjéért - A 15. hazai országos fehérgólya-felmérés

Idén zajlik a 8. nemzetközi és egyben a 15. hazai országos fehérgólya-felmérés, amelyhez a lakosság segítségét is kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Exkluzív borhotel Balatonfüred szívében, a bor és gasztronómia szerelmeseinek

Exkluzív Balatonfüredi nyaralás: borhotel vagy hagyományos szálloda?

  Ha valódi kulináris élvezeteket keresel páratlan wellness szolgáltatásokkal egybekötve, akkor ez a cikk neked szól!    Balatonfüredi borhotel vagy...

A legjobb módszerek a cukkini felhasználására

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Berobbant a kertekben a cukkini érése, és halomszámra szüretelik a kertészek ezt az isteni zöldséget. Ha te sem tudod, hogy a hirtelen megtermett rengeteg cukkiniből miket tudsz...

Így készíts tökéletes zöld dió befőttet

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Vannak diófáid, de még mindig nem fogyott el a tavalyi termés a fagyasztódból? Itt a tökéletes megoldás! Szedj le még most pár szem zöld diót a diófádról, és készíts...

Ha szeretnél a Balatonnál wellnessezni, ezek a programok ne maradjanak ki

A Balatonnál wellnessezni az egyik legjobb dolog a világon - Mutatom miért

A Balaton nemcsak Magyarország legnagyobb tava, hanem egy valódi paradicsom a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak. A tó körüli települések számos wellness lehetőséget...

Ezt kell tudnod a piros paprika érésének a folyamatáról

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika, ami a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, izgalmas és lenyűgöző érési folyamaton megy keresztül. A nyár közepén a zöld paprikahüvelyek fokozatosan...