Világmegváltó találmány a fenntarthatóság jegyében

Harc a veszélyes PET-palackok ellen – Megérkezett a biológiailag lebomló vízbuborék!

cs
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az már köztudott tény, hogy a műanyag palackok mekkora veszélyt jelentenek környezetünkre és az abból kioldódó veszélyes anyagok még az egészségünkre is károsak.

fenntarthatóság vízbuborékkal

Környezetszennyezés a műanyag által

Nem is gondolnánk, hogy mit is teszünk környezetünkkel, ha egy nejlonzacskót eldobunk az utcán, vagy az üres műanyag flakonokat nem szelektív hulladékgyűjtőbe helyezzük.

Beszéljenek helyettünk inkább a képek, amelyek láttán te sem fogod többé ezt a hibát ejteni… a műanyag lebomlási ideje több száz, sőt akár ezer évet is igénybe vehet, ne szennyezd a környezetet tovább te se!

 

 

A műanyag okozta környezetszennyezés világméretű problémát jelent, melyre minél hamarabb megoldást kell találnunk! Számos vegyész- és biomérnök dolgozik azon jelenleg is, hogy megtalálja a műanyag csomagolást kiváltó alternatívákat, mi most megmutatjuk hát az egyik ilyen lehetőséget, amely több, mint figyelemreméltó, egyszerűen bámulatos!

fenntarthatóság vízbuborékkal

Ooho! – Az ehető buborék

A fenntarthatóság jegyében megalapult Skipping Rocks Lab célként tűzte ki maga elé, hogy mihamarabb orvosolni fogja ezt a hatalmas problémát és nagyon jó úton haladnak efelé. Kifejlesztették az Ooho!-t, azaz a folyadékkal felölthető, ehető buborékot, amely természetes összetételének köszönhetően lebomlik, s így nem hagy maga után hulladékot.

Ezzel, a tengeri alga kivonatból készült ehető membránnal a SRL azt a célt szeretné elérni, hogy a műanyaghulladék okozta környezetszennyezé végleg megoldódjon a világon. Az ehető buborék – amennyiben nem kerülne azonnal felhasználásra felhasználásra – körülbelül 4-6 héten belül bomlik le, s nem csupán vízzel, gyümölcslevekkel, szódával, hanem nagyjából bármilyen folyadékkal feltölthető.   

 

 

 

 

 

 

 

 

További érdekességek és videó a követkeő oldalon!

fenntarthatóság vízbuborékkal

Skipping Rocks Lab

A Skipping Rocks Lab-et az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), valamint az Imperial College alapította a fenntarthatóság jegyében, melynek elsődleges célja – mint már említettük – a műanyag legtökéletesebb alternatívájának kifejlesztése.  Az Ooho!-val egyelőre a PET-palackot lehet kiváltani, de folyamatosan dolgoznak a műanyag poharakat és csomagolásokat helyettesítő megoldásokon is. A visszajelzések egyelőre roppant pozitívak.

Hol lehet beszerezni?

Az Ooho! jelenleg még kereskedelmi forgalomban nem kapható, amint a végső teszteken is helytáll a termék,  kezdődhet meg forgalmazása, amelyre egyébként már így is hatalmas az érdeklődés. Mi nagyon várjuk már, hogy végre bevezetésre kerüljön. Hát ti?

Nézzétek meg a róla készült videót ti is! ;)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

PR37WOS (X0971 T)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai, a kalászkapelyva nem vagy nagyon... Tovább

fogyóeszköz

minden olyan eszköz, berendezési és felszerelési tárgy, szerszám, munka- és védőruha stb.,... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetvédelem