Betilthatják Magyarországon a vegyes tüzelést

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Hamarosan betilthatják a vegyes tüzelést Magyarországon!

Eléggé megdöbbentő ez a hír, de igaz, hamarosan betilthatják a vegyes tüzelést Magyarországon! A most következő cikkben elmondjuk ennek okait és azt is, hogy mikortól várható a tiltás!

Hihetetlen! - Betilthatják Magyarországon a vegyes tüzelést – Csak gázzal lehet majd fűteni?

Miért tiltanák be a vegyes tüzelést?

Eddig még soha nem volt szabályozva a lakossági tüzelőberendezések kibocsátása Magyarországon, és bármennyire is hihetetlen adat, mégis igaz: a legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája Magyarországnak a lakossági fűtés levegőszennyezettsége. Évente több mint tizennégyezer ember veszti életét idő előtt csupán a levegőszennyezettség miatt, ez az adat az Európai Környezetvédelmi Ügynökségtől származik. Ha ez még nem lenne elég indok, elmondjuk azt is, hogy a kisgyermekek életesélyeit 6-18 nnappal is lecsökkentheti a levegő minősége, meg lehet állapítani azt is, hogy a városi szmog ugyanolyan rossz, ha nem rosszabb, mint a dohányzás. A szabályozásra valószínűleg 2020-ban kerül sor, hogyha elfogadják addigra a javaslatokat.

A légszennyezettség egyik legfőbb előidézője pedig maga az ember és a fűtés, ugyanis a lakosság egyre nagyobb arányban éget lignitet, szenet, fát, de sok esetben szemetet is. A lakossági fűtésből származó egészségkárosító részecske kibocsátás 2000-ben még csak a 24 százalékát tette ki az összes kibocsátásnak, 2013-ban már majdnem a duplájára nőtt, elérte a 45 százalékot! Tény, hogy az egészséget leginkább károsító részecskék kibocsátásának 74 százalékáért csakis a lakossági égetést tehetjük felelőssé! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy sok esetben a tüzelőanyagokat elavult berendezésekben, rossz tüzelési technikával égetik el, ami elég nagymértékben fokozza a káros anyagkibocsátást! 

hirdetes

A légszennyezettség pedig nem válogat, átlagosan 2-3 évvel rövidíti meg a születéskor várható élettartamot és több mint egy millió ember idő előtti haláláért felel! A legjobb megoldás azonban az lenne, hogyha mindenki megtanulná, hogyan is kell szabályosan tüzelni, ugyanis az ismerethiány és természetesen a felelőtlenség tehet arról, hogy nagymértékben hozzájárulunk a levegő szennyezettségéhez. Gond az is, hogy a hatóságok sem törekednek arra, hogy az illegális égetések megszűnjenek, arra hivatkozva, hogy nincs eszköz a kezükben a megfékezésre.

hirdetes

Egyes feltételezések szerint a szennyezés hozzájárul a globális felmelegedés gyorsulásához is. Ezt arra alapozzák, hogy az északi féltekén lévő országokban kibocsátott kormot a szél elviszi az Északi-sarkvidékre és a gleccserekre is, ahol az leülepszik, és a szürkévé válik, ami pedig elnyeli a hőt. Tény az is, hogy 94 százalékkal csökkent az Északi-sarkvidéken lévő állandó jégtakaró!

Németországban már szigorú előírások vonatkoznak a kazánokra és a kályhákra, éppen azért, mert belátták ők is, hogy a lakossági fűtés a levegőszennyezés legfőbb forrása! Az előírásokba viszont van jó pár kiskapu, amit természetesen ki is használnak sokan.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
93 370
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 988 459

Rovarölo Vertimec 1,8 EC

Biztos megoldás tripszek, aknázólegyek, takácsatkák ellen.Hatóanyag: 1,8%... Tovább

gén

az élőlények kialakulását meghatározó, a genetikai információt hordozó öröklődési... Tovább

Tovább a lexikonra