Így ültesd be pompás vadvirágokkal a kerted idén tavasszal

Így ültesd be pompás vadvirágokkal a kerted idén tavasszal

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ugye nem én vagyok az egyetlen, aki imádja a vadvirágokat? Ha te is hozzám hasonlóan rajongsz értük, akkor ezt a cikket imádni fogod, hiszen megmutatom, hogyan szórd tele idén tavasszal a kertedet mindenféle vadvirágmaggal, hogy nyáron egy színpompás virágligeted lehessen.

Vadvirág ültetése tavasszal

Miért ültess vadvirágokat?

A vadvirágok ültetése egyszerű módja annak, hogy egy színes, virágos oázist varázsolj kertedben, udvarodban. Akár még egy mini rétet is létrehozhatsz, ahol az unokák önfeledten rohangálhatnak, játszhatnak, a kutyák ugrándozhatnak. A vadvirágok a legkönnyebben termeszthető és legkifizetődőbb növények közé tartoznak. A magvak a természet csodái, amelyek magukban tartják az élet szikráját, amely optimális tárolási feltételek mellett hosszú évekig, akár évtizedekig vagy évszázadokig is életképes maradhat. A vadvirágok kevés vizet igényelnek, miután megtelepedtek, és évről évre látványos színt biztosítanak. A pillangók, méhek, és egyéb rovarok is imádják őket. A vadvirágok segítenek hozzájárulni a természet körforgásához. Hogyan ültess vadvirágokat? Mutatjuk lépésről lépésre!

A vadvirágok ültetéséhez kell egy kis tervezés

Legyen az első lépés a tervezés! A tervezés magában foglalja a vadvirágok ültetési helyének kiválasztását, a szükséges vetőmag kiszámítását és a vadvirág-ültetés időzítését. Válassz olyan helyet, ahol sok a napos órák száma, legalább 6 órát odasüt a nap. A déli fekvésű terek kapják a legtöbb napfényt egész nap. Az egészséges gyökérnövekedéshez jó talaj vízelvezetés szükséges. De ne aggódj, ha bármi nő a területen, legyen ez fű vagy gyom, a területnek támogatnia kell a vadvirágokat.

Mennyi vadvirágmagot kell elültetni?

Erre a kérdésre nagyon egyszerűen megtalálhatod a választ! Egyszerűen csak mérd meg azt a területet, ahová ültetni fogod a vadvirágokat, és számítsd ki az ültetési terület négyzetméterét. Ezután tekintsd meg a vadvirágmagok vagy vadvirágkeverékek vetőmag borítási arányát. A vetőmag borítási aránya az egyes vadvirágfajonként nagymértékben változik, ezért fontos, hogy ültetés előtt ellenőrizzük azt. Nem jó az sem, ha kevés a virág, de az sem, ha nagyon zsúfolt.

Mikor kell a vadvirágmagokat elültetni?

A tavasz tökéletes alkalom, azonban mindenképpen meg kell várni, amíg elmúlik a fagyveszély. Másik tökéletes időszak az ősz, hiszen ilyenkor is sok eső lehet. A vadvirágok gyakran gyarapodnak rossz talajban, de a legjobb eredmény elérése érdekében el kell távolítania a meglévő növekedést, és meg kell lazítania a talajt, hogy a legjobb körülményeket biztosítsd az újdonsült virágok számára. A tavasszal ültetett vadvirágok már nyáron megjelennek. De a sikerhez idő kell. Néha két-három tenyészidőbe telhet egy gyönyörű vadvirágos rét kialakítása, különösen, ha nagy területet ültetnek be évelő növényekkel. Gyakran javasolják, hogy egynyári növényeket tartalmazó keveréket válasszunk, mivel az évelők érési ideje alatt gyorsan virágoznak. 

Mit ültess? Itt vannak a legjobb vadvirágok, amik remekül mutatnak majd a kertedben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-16

Kezdő kertészeknek is - 3 zöldség, ami garantáltan sikerül

Kertészkedni szeretnél, de nem tudod, hol kezd? Fedezd fel a 3 ideális zöldséget kezdőknek! Gyorsan növőek, ízletesek és minimális erőfeszítéssel termeszthetők.

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-22

Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok

Miért sárgul az aloe vera? Mutatunk néhány lehetséges okot, valamint javasolt megoldás, amely segíthet helyreállítani a növény egészségét egy szempillantás alatt!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

2024-04-22

Közeleg a zöldbab ültetés ideje: Ezek a zöldbab ültetés lépése

Első kérdésként fel is merült bennem a kérdés? Vajon mikor kell ültetni a zöldbabot, aztán rögtön jöttek a továbbiak, hogyan kell ültetni a zöldbabot?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felületaktív anyagok

mindazon anyagok, amelyek folyadékok határfelületén adszorpcióval feldúsulnak, mert... Tovább

kemosterilánsok

azok a kémiai anyagok, amelyeknek alkalmazásával a kártevők utódokat létrehozó képessége... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet