notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Teljes mértékben környezetbarát szívószál

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Vadfűből készítik a biológiailag lebomló szívószálat

Szélesi Ferenc - Főkertész

Volt tanárom erre csak annyit mondott, hogy „volt idő, mikor hazai alapanyagból készítették, úgy hívták, hogy szalmaszál”. És milyen igaza van, emlékszek még arra az időkre, most viszont világszenzációnak számít, és új találmánynak a biológiailag lebomló szívószál, érdekes…

Környezetbarát szívószál

Rengetegen szólaltak már fel az egyszer használatos műanyagok ellen, ugyebár ide lehet sorolni nyugodtan a műanyag evőeszközöket, a tányérokat, valamint a műanyag szívószálakat is.

Elképesztő mennyiségben fogynak ezek a termékek, elég csak belegondolni abba, hogy mennyi ember van mondjunk egy neves fesztiválon – ahol még mindig műanyag pohárban, szívószállal árulják az italokat. Sok helyen már megjelentek az úgynevezett repoharak, amik elég sokba kerülnek ahhoz, hogy érdemes legyen visszaváltani, vagy hazavinni őket, de az eldobásuk ne jusson eszébe senkinek. Érdekes, hogy ezeket a repoharakat is műanyag szívószálak kíséretében árulják…

Rengeteg műanyag károsítja a környezetet

hirdetes

Elképesztő adatok kerülnek napvilágra nap, mint nap: évente több mint 8-10 millió tonna műanyag kerül az óceánokba. Ha csak az Amerikai Egyesült Államokat és csak az eldobható, műanyag szívószálakat nézzük, akkor az adatok még megdöbbentők: naponta nagyjából 500 millió műanyag szívószál kerül felhasználásra, majd pedig a kukába. A vizekben felhalmozódó műanyag veszélyezteti a tengeri élővilágot, az élőlények lenyelhetik ezeket, olyan sérülést okozva, amibe bele is halhatnak. 

Biológiailag lebomló szívószál lehet a megoldás

Több ötlet is született már a műanyag szívószálak kiváltására, ilyen volt például a szalmaszívószál, vagy az ázsiai országokban a rizsből gyártott szívószál. Mégis a legújabb ötletet kapták fel a legjobban, ez pedig a vietnámi Tran Minh Tien találmánya, ami a vadfűből készített szívószál.

hirdetes

Ez teljes mértékben természetes anyagból készül, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot és tartósítószert sem. Ráadásul bomlásuk során semmilyen környezeti kárt nem okoznak. A következő oldalon részletesebben bemutatom nektek a vadfűből készített szívószálat, valamint további érdekes alternatívákat is megosztok, amik akár a világot menthetik meg, érdemes tehát lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
290 094
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 607 553

gyöngykór

a gümőkór egyik jellegzetes megnyilvánulása, amikor a savóshártyákon gümők halmazai alakulnak ki. Tovább

Gombaölo Sfera 535 SC

Folyékony gombaölő permetezőszer őszi búza, tavaszi árpa, cukorrépa és napraforgó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek