Vadászbarát törvény

hirdetes

Vadászbarát törvény

H.Gy.
Vadászbarát törvény

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke azon a véleményen van, hogy a jogszabályi változásoknak köszönhetően az előttük álló 20 éves üzemtervi ciklusban biztosított a nyugodt, kiegyensúlyozott, szakmai alapokon álló, az érintettek együttműködésén alapuló vadgazdálkodás feltételrendszere.

A vadászat és a vadgazdálkodás jogi hátterének megreformálásával párhuzamosan az Országos Magyar Vadászkamara működését is új alapokra helyezték. A kamara életében a legnagyobb változást a törvénymódosításnak az a paragrafusa jelentette, hogy a sportvadászoknak is kötelezővé vált a kamarai tagság.

hirdetes

Vadászati Világkiállítás 2021

hirdetes

2021-ben – az 1971-es kiállítás 50. évfordulóján – Magyarország rendezi meg a Vadászati Világkiállítást. A tervek szerint az 50. évfordulós programon nemcsak a magyar történelem és kultúra integráns részét képező vadászati kultúrát mutatják meg a nagyvilágnak, hanem a rokonterületek képviselői is felsorakoznak a rendezvényen. Így egyebek mellett bemutatkoznak a lovassportot űzők, a kutyatenyésztők, a solymászok, a horgászok, a lövészek, az íjászok és a természetvédők képviselői is.

Mindemellett a látogatók ízelítőt kaphatnak majd a vadászathoz kapcsolódó gasztrokultúráról, sőt a témához kapcsolódó művészeti alkotásokból is. Az előkészületek javában tartanak, Gróf Károlyi József személyében – Gróf Károlyi Lajos unokája – már miniszteri biztost is kineveztek. Három központi helyszíne lesz a világkiállításnak: a Hungexpo, a hatvani vadászati múzeum (addigra már a kamara égisze alatt), illetve az Állatkert, ami 2021-re Európa legmodernebb állatkertje 

Forrás: Agrárium szaklap

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


halastó

mest. épített, 1—2 m mélységű, vízzel borított terület, amelyben a rendszeres... Tovább

csőzsilip

az árvízvédelmi töltésekbe torkolló csatornák elzárására, ill. a csatorna vizének... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok