notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vadászbarát törvény

Hirdetés

Vadászbarát törvény

H.Gy.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az Országgyűlés az egyes törvények többlépcsős hatálybalépésével, legvégül 2017. március 1-jei hatállyal módosította a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényt.

Vadászbarát törvény

A törvénymódosítás életbe lépése óta beigazolódott, hogy a vadásztársadalom is sikerként könyveli el az átalakított, új szabályozást. De nem a vadászati törvény módosítása volt az első lépése a hazai vadászati jogszabályi környezet megváltoztatásának, hanem a fegyvertörvény, a fegyverszerzés, -tartás, -használat „vadászbaráttá” való módosítása.

 

Vadászbarát fegyvertartás

Régóta várt lépés volt, hogy olyan ésszerű fegyvertörvény lépett életbe, ami megszüntette a vadászok, a sportlövők és a fegyvergyűjtők értelmetlen, bürokratikus vegzálását. Az országos vadászati érdekképviseleti szervezetek heteken keresztül foglalkoztak a lőfegyvertartással kapcsolatos jogszabály-módosításokkal, s ennek következtében a lehető legjobb fegyvertörvényt alkották meg.

Hirdetés

 

Ma már nem szükséges minden fegyver megszerzéséhez külön végigjárni az engedélyeztetési eljárást, hiszen ha a vadásznak három fegyverre van engedélye, és szeretne egy negyediket, akkor nem kell az egész engedélyezést elölről kezdenie, mivel már alkalmas a fegyvertartásra. 

Hirdetés

 

Hasonlóképpen nem volt értelme annak, hogy a fegyvertartási engedély lejárt, és ötévente újra és újra hosszabbítgatni kellett. Annak persze ma is van következménye, ha valaki bűncselekményt követ el, akkor természetes, hogy bevonják a fegyvertartási engedélyét. Az is abszurd helyzet volt, hogy ha a vadász elment vadászni, és út közben bement egy étterembe ebédelni vagy a mosdóba, akkor a puskát magával kellett vinnie, mert a lezárt csomagtartóban nem volt szabad otthagyni.

 

Jó, hogy ezt a valóban ésszerűtlen, életidegen helyzetet is megszüntették. S megszüntették a fegyvereknek tízévente kötelező műszaki vizsgáztatását is, mivel ez is csak „pénzbeszedés” volt a vadászoktól. Lehetővé tették a lőszerek újratöltését, vagy például azt is, hogy a fegyvereket reklámozzák: egy fegyverbolt ma már reklámozhatja a termékeit. Korábban megbüntették azt a vadászt, aki 8 centiméternél hosszabb pengéjű zsigerelő kést tartott magánál. A vadászok most már vihetik magukkal a vadászkést is. A következő oldalon folytatom! 

 

Forrás: Agrárium szaklap

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
568 360
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
568 360
Közösség

ivari hormonok (nemi hormonok, szexuálhormonok)

elsősorban a hím és női ivarmirigyekben elválasztott hormonok, amelyek az ivarszervek... Tovább

bika tenyésztésbe vétele

a magyar tarka és a hasonló jellegű fajták bikái, általában 15 hónapos korban,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok