Nem is gondolnánk, mi mindent lehet kihozni egy egyszerű flakonból

hirdetes

Flakonokból készült tárgyak

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nem is gondolnánk, hogy mi mindent lehet kihozni ezekből az egyszerű flakonokból, amik rossz esetben azonnal a kukában landolnak. Viszont a környezetvédelemnem nemcsak szükséger-rossz dolgokból áll.

Flakon

Bár az újrahasznosítás hasznos dolog, de sokan hajlamosak vagyunk csak ennyit látni benne. Viszont ezeket a képeket nézve a flakonok újrahasznosítása egészen más színt vesz. Ugyanis egy közönséges PET-palackból, vagy csak a kupakokból olyan dolgokat lehet készíteni, amik nemcsak hasznosak, de nagyon jól is néznek ki. Ezeket a műanyag flakonokat rengeteg helyen fel lehet használni, legyen az lakásdekoráció, vagy éppen a kertészet. Bár ezekből a flakonokból nem nézzük ki, hogy bármi szépet is lehetne belőlük alkotni, pedig lehet. Remek bizonyíték erre ez a kupakokkal kidekorált téglafal.

Flakon

Ezeket a PET-palackokat a kertészetben is számtalan módon fel lehet használni, hogyha az ember elég kreatív. Bár nagyon jól mutatnak azok az agyagból készült cserepek, amiket a boltokban látunk, viszont ha elég találékonyak vagyunk, ezekből a „semmire se való” flakonokból is ki tudjuk hozni a legjobbat és akár a legszebbet is. Például ezek a cserépként funkcionáló palackok fellógatva a falra nagyon jól néznek ki, különösen egy nagyváros utcáin. Ha ilyen látvánnyal találkozunk egy városban, arra gondolunk, hogy itt olyan emberek laknak, akik nem csak a mának élnek.

Flakon

Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű flakonból egy ilyen designos vázát is lehet készíteni? Pedig lehetséges. Nem kell mást tennünk, mint félbe vágni a flakont, vékony füleket vágni rá körbe, majd összehajtogatni és összeragasztani őket. A végeredmény pedig elképesztő, mert a legtöbben nem néznénk ki egy üres Coca Colás flakonból, hogy ilyen nagyszerű dolgokat lehet belőle kihozni, amik ráadásul még jól is mutatnak.

Flakon

Ezekből a haszontalannak tűnő flakonokból pedig akármennyire is hihetetlen, seprűt is lehet készíteni. Ehhez szükség lesz egy ollóra és három egyformán nagy méretű flakonra. Mindegyiknek vágjuk le a talpát és a kupak részét, viszont az utóbbit egynek meg kell hagynunk, hogy egymásba lehessen fűzni őket. Majd vékony, apró füleket vágunk az oldalukba csakúgy, mint a vázánál, majd ráerősítjük egy seprűnyélre és már használhatjuk is.

Forrás: boredpanda.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

értékcsökkenés

az állóeszközök elhasználódásának, műszaki avulásának és szerkezeti kopásának... Tovább

9/2006. (II. 3.) FVM rendelet

a borok eredetvédelmi szabályairól szóló 97/2004. (VI. 3.) FVM rendelet módosításáról A... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés