Ha ezt a rovart meglátnánk, jó messzire menekülnénk

hirdetes

Új rovart fedeztek fel Kínában

Petra

Kínában felfedezték a világ legnagyobb rovarát, aminek a kinézete leginkább egy szitakötőjére emlékeztet - legalábbis a teste. A feje azonban egy szarvasbogáré. Mindemellett a bogár hatalmas, méghozzá akkora, hogy megkapta a világ legnagyobb szárnyas rovara címet.

Rovar

Kínában, azon belül is a Szecsuan tartományban félelmetes dologra bukkantak. Az ottani falusiak ugyanis olyan rovarokat találtak és vittek be a nyugat-kínai rovarmúzeumba, amik leginkább egy szitakötőre emlékeztetnek első látásra. Viszont nem is ez a legszembetűnőbb, hanem a méretük, ami 21 centiméter hosszú. Eddig úgy tűnik, hogy ez a világ legnagyobb repülő rovara, ami vizek és tavak környékén található leginkább. A rovar egyébként olyan nagy, hogy a CNN szerint szárnyaival eltakarná egy felnőtt ember arcát is. Tehát aki irtózik a rovaroktól és Kínába tervezi az utazást, érdemes óvatosnak lennie, mert ezek tényleg nem kicsik.

Rovar

Viszont a rovarnak csak a teste emlékeztet szitakötőre, a feje már annál kevésbé, ugyanis hatalmas csáprágói vannak. A rovar feje leginkább egy szarvasbogáréra hasonlít. Viszont a jó hír az, hogy ez a rovar a hatalmas csápjai ellenére teljesen ártalmatlan és igazából köze sincs se a szitakötőkhöz, se a szarvasbogárhoz, mert ez egy légyfajta. Bár nem mintha a legyek barátságosabbak lennének, mert nem éppen a legudvariasabb élőlények a világon, de legalább nem csípnek.

Rovar

A CNN szerint ez a különleges bogár nemcsak Kínában, hanem Vietnámban és Indiában is honos. A múzeumban megállapították, hogy ez a légyfajta szereti a vizeket, ezért elsősorban ott lehet rájuk bukkanni, viszont a szennyezett vizektől menekülnek. Ez a rovar nagyon érzékeny a víz minőségére és minél tisztább a víz, annál jobban érzi magát ott. Így ha lennénk olyan szerencsések – vagy épp balszerencsések, mert félünk tőlük – hogy Kínában, vagy Indiában a vízparton találkozunk ezzel a rovarral, tudjuk, hogy a víz tiszta.

Rovar

Bár ahhoz képest, hogy ártalmatlan ez a rovar, elég rémisztő látvány és valószínű, ha szembe jönne, vagyis szállna egy ilyen velünk az utcán, főleg ha a bogarak nem a kedvenceink, lehet, megállna bennünk az ütő. Na de szerencsére ettől nem kell tartani, mert jó messze vannak tőlünk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


gazdasági társulás

jogi személyek gazd. célkitűzésű közös tevékenysége. Alapvető feltétele a közös... Tovább

amputáció (csonkolás)

valamely testrész egy részének v. egészének ->műtéti úton való eltávolítása. Tovább

Tovább a lexikonra
Tudomány