Több tízmillió euróból épít logisztikai központot idén a Magyarországon tizenöt éve jelenlévő Spar üzletlánc. A vállalat az elmúlt évben 21 százalékkal növelte forgalmát, s összesen 24 új egységet nyi

Új logisztikai központot épít a Spar

Nagy Vajda Zsuzsa
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Több tízmillió euróból épít logisztikai központot idén a Magyarországon tizenöt éve jelenlévő Spar üzletlánc. A vállalat az elmúlt évben 21 százalékkal növelte forgalmát, s összesen 24 új egységet nyitott hazánkban.
Új logisztikai központot épít a Spar, Spar üzletlánc, 24 egysége, City Sparok, Spar iskola

Huszonegy százalékkal növelte 2005-höz képest árbevételét Magyarországon a Spar, az előző évi 201 milliárd forinthoz képest 2006-ban 245 milliárdra - közölte a társaság. "Az átlagon felüli bővülés egyrészt a meglévő üzletek növekvő forgalmának, illetve új egységek nyitásának is köszönhető" - mondta Feiner Péter, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A hazánkban 15 éve jelen lévő üzletlánc öt új Interspar üzletet, illetve 19 szupermarketet nyitott 2006-ban, amelynek köszönhetően egységei száma mára elérte a 189-et. A cég jelenlegi standardjaitól elmaradó üzletek közül huszonkettőt térrendezés és felszereltség szempontjából is felújíttottak, illetve két új típusú, úgynevezett City Spart alakítottak ki. 2007-ben három hipermarket és 15 szupermarket nyitását tervezi a cég.

A City Sparok jellegzetessége, hogy a belváros közelében helyezkednek el, általában kis alapterületű üzletek. Az átalakítás következtében a "kissé megporosodott" egységek fiatalos és merész külsőt kaptak, s különböző extra szolgáltatásokat is bevezettek. Ilyen például a bevásárlókosár-tartó kocsik rendelkezésre bocsátása is. Az új üzlettípust a csoporton belül elsőként Magyarországon vezették be, a koncepciót kifejezetten a hazai igényekre dolgozták ki. Idén várhatóan 2-3 ilyen üzletet hoznak létre, s folytatódik a régi egységek átalakítása is.

Logisztikai központ több tízmillió euróból

"A megszorító intézkedések és áremelések ellenére van igény a minőségi árura" - hangsúlyozta Feiner Péter. Léteznek még olyan fehér foltok az országban, ahova az emelt szintű kereskedelmi szolgáltatást el kívánják juttatni - tette hozzá.

A tervek szerint idén elkezdődik egy új logisztikai központ kialakítása is, amelyet a remények szerint 2007-ben tető alá is hoznak. A fejlesztést a cég több tízmillió euróból valósítja meg a már birtokában álló üllői telken - mondta az mfor.hu kérdésére Feiner Péter. A jövőben az Intersparokban mediterrán hangulatot idéző kávézókat is építenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2005 januárjában debütált Spar-húsüzem beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tavaly a gyár az ISO 9001: 2001 minősítést és - a csoporton belül működő hét üzem közül elsőként - az IFS emelt szintű tanúsítványt is megszerezte. A 2006-ban a Foodapesten a legjobb sajátmárkás termék díjat elnyerő húsüzem jelenleg napi 1500 sertés feldolgozásával működik.

Akkreditált Spar-iskola

Az aktuális történések közül érdemes megemlíteni, hogy 2006-ban az oktatási tárca akkreditálta a Spar kereskedelmi iskoláját. Idén saját főiskolai szak beindítását is tervezi az üzletlánc Tatabányán, ahol a vezető munkatársak fognak tanulni, és ahova a diploma nélküli céges alkalmazottak is jelentkezhetnek.

A Spar sikeresnek értékelte a termékek és árucsoportok élettani hatásainak bemutatására irányuló kampányt is. Ellenzik a génmódosított termékek forgalmazását, és partnereiket fokozottan kérték az alapanyagok figyelemmel kísérésére.

A vállalat karácsony előtt 110 ezer tonna élelmiszerből álló segélycsomag gyűjtésében működött közre, hivatalos szponzora lett a magyarországi olimpiarendezést ösztönző mozgalomnak és a Kogart művészeti centrumot is támogatja. Május elsején a dolgozói aktivitást idén ismét egy nagyszabású majálissal köszöni meg, ahova 30 ezer főt várnak.

Forrás: mfor.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Gyomaendrõdi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Gyomaendrõd Kossuth u. 45. 5500 Magyarország Tovább

fejőkocsi

ált. kocsialvázra szerelt, legelőn v. kis istállókban a helyben fejesre alkalmas mozgó... Tovább

Tovább a lexikonra