notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több tízmillió euróból épít logisztikai központot idén a Magyarországon tizenöt éve jelenlévő Spar üzletlánc. A vállalat az elmúlt évben 21 százalékkal növelte forgalmát, s összesen 24 új egységet nyi

Hirdetés

Új logisztikai központot épít a Spar

Nagy Vajda Zsuzsa
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több tízmillió euróból épít logisztikai központot idén a Magyarországon tizenöt éve jelenlévő Spar üzletlánc. A vállalat az elmúlt évben 21 százalékkal növelte forgalmát, s összesen 24 új egységet nyitott hazánkban.
Új logisztikai központot épít a Spar, Spar üzletlánc, 24 egysége, City Sparok, Spar iskola

Huszonegy százalékkal növelte 2005-höz képest árbevételét Magyarországon a Spar, az előző évi 201 milliárd forinthoz képest 2006-ban 245 milliárdra - közölte a társaság. "Az átlagon felüli bővülés egyrészt a meglévő üzletek növekvő forgalmának, illetve új egységek nyitásának is köszönhető" - mondta Feiner Péter, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A hazánkban 15 éve jelen lévő üzletlánc öt új Interspar üzletet, illetve 19 szupermarketet nyitott 2006-ban, amelynek köszönhetően egységei száma mára elérte a 189-et. A cég jelenlegi standardjaitól elmaradó üzletek közül huszonkettőt térrendezés és felszereltség szempontjából is felújíttottak, illetve két új típusú, úgynevezett City Spart alakítottak ki. 2007-ben három hipermarket és 15 szupermarket nyitását tervezi a cég.

A City Sparok jellegzetessége, hogy a belváros közelében helyezkednek el, általában kis alapterületű üzletek. Az átalakítás következtében a "kissé megporosodott" egységek fiatalos és merész külsőt kaptak, s különböző extra szolgáltatásokat is bevezettek. Ilyen például a bevásárlókosár-tartó kocsik rendelkezésre bocsátása is. Az új üzlettípust a csoporton belül elsőként Magyarországon vezették be, a koncepciót kifejezetten a hazai igényekre dolgozták ki. Idén várhatóan 2-3 ilyen üzletet hoznak létre, s folytatódik a régi egységek átalakítása is.

Hirdetés

Logisztikai központ több tízmillió euróból

"A megszorító intézkedések és áremelések ellenére van igény a minőségi árura" - hangsúlyozta Feiner Péter. Léteznek még olyan fehér foltok az országban, ahova az emelt szintű kereskedelmi szolgáltatást el kívánják juttatni - tette hozzá.

A tervek szerint idén elkezdődik egy új logisztikai központ kialakítása is, amelyet a remények szerint 2007-ben tető alá is hoznak. A fejlesztést a cég több tízmillió euróból valósítja meg a már birtokában álló üllői telken - mondta az mfor.hu kérdésére Feiner Péter. A jövőben az Intersparokban mediterrán hangulatot idéző kávézókat is építenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2005 januárjában debütált Spar-húsüzem beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tavaly a gyár az ISO 9001: 2001 minősítést és - a csoporton belül működő hét üzem közül elsőként - az IFS emelt szintű tanúsítványt is megszerezte. A 2006-ban a Foodapesten a legjobb sajátmárkás termék díjat elnyerő húsüzem jelenleg napi 1500 sertés feldolgozásával működik.

Hirdetés

Akkreditált Spar-iskola

Az aktuális történések közül érdemes megemlíteni, hogy 2006-ban az oktatási tárca akkreditálta a Spar kereskedelmi iskoláját. Idén saját főiskolai szak beindítását is tervezi az üzletlánc Tatabányán, ahol a vezető munkatársak fognak tanulni, és ahova a diploma nélküli céges alkalmazottak is jelentkezhetnek.

A Spar sikeresnek értékelte a termékek és árucsoportok élettani hatásainak bemutatására irányuló kampányt is. Ellenzik a génmódosított termékek forgalmazását, és partnereiket fokozottan kérték az alapanyagok figyelemmel kísérésére.

A vállalat karácsony előtt 110 ezer tonna élelmiszerből álló segélycsomag gyűjtésében működött közre, hivatalos szponzora lett a magyarországi olimpiarendezést ösztönző mozgalomnak és a Kogart művészeti centrumot is támogatja. Május elsején a dolgozói aktivitást idén ismét egy nagyszabású majálissal köszöni meg, ahova 30 ezer főt várnak.

Forrás: mfor.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
633 934
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 392 607
Közösség

globulinok

megközelítően gömb alakú, vízben nem, híg sóoldatokban és híg savakban oldódó egyszerű... Tovább

glejképződés

levegőtlen talajrétegekben redukciós folyamatok indulnak meg. így alakul ki egy foltos,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 4.8