Így építhetsz magadnak te is gyönyörű tündérkertet: Tündérkert építése gyerekekkel lépésről lépésre

hirdetes

Így építhetsz magadnak télen is gyönyörű tündérkertet

VN, ZH, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha szeretnéd valami egyedivel feldíszíteni kertedet, vagy csak egy szórakoztató családi projektet keresel a hétvégére, amin a gyerekekkel együtt dolgozhatsz, akkor ideje megismerkedned a tündérkertekkel. Ezeket az apró kerteket kisméretű növényekből és egyéb apróságokból kell összeállítani, hogy „tündéreket” csalogathass velük a portára. Függetlenül attól, hogy hiszel-e a tündérekben, a tündérkertek otthonod legszebb kültéri díszei lehetnek! Íme egy átalános útmutató hozzájuk!

Tündérkert készítésének lépései

Amire szükséged lesz a tündérkerthez

•    virágföld
•    egy növénytartó láda, vízelvezető lyukakkal
•    kisméretű növények, ágak, virágok
•    sima felületű kavicsok, üveggolyók
•    tetszőleges dekorációk (tündérházak, mini asztal székekkel stb.)

Előkészületek

Téma

Mielőtt elkezdenéd megépíteni tündérkertedet, érdemes egy konkrét témát kiválasztani, ami a későbbi döntéseidet diktálja majd. Például egy angol kert mintájára szeretnéd elkészíteni tündérkertedet, vagy egy kis erdőt próbálsz inkább kialakítani? Még akár egy tengerparti jelenetet is megépíthetsz – csak a fantáziád korlátozhat!
Az extra dekorációkat is ez alapján kell majd beszerezned, szóval első lépésként legyen egy konkrét elképzelésed arról, hogy milyen végeredményre vágysz.

hirdetes
Jó témák például az erdei tündérmenedék, a tündérotthon, egy kastély, egy tengerpart, tündérváros stb.

Tervezés

Ha megvan, hogy milyen témával dolgozol, akkor ki kell választanod, hogy hová szeretnéd elkészíteni tündérkertedet. Természetesen a szabadban és házon belül is tarthatsz tündérkertet, csak győződj meg róla, hogy elegendő hely lesz-e a növénytartónak, és hogy a növények számára ideális körülményeket biztosíts.

hirdetes
Ez után gyűjtsd össze a kiválasztott témához szükséges díszeket – például egy kis ernyőt a és kagylóhéjakat tengerparthoz, egy padot az erdei tisztáshoz stb.

Válassz növénytartót

A tündérkert megépítéséhez szinte bármilyen növényartót használhatsz. Egyedül arra kel odafigyelned, hogy legyen néhány vízelvezető lyuk az alján, ahol az extra víz távozhat a talajból. Hogy üveget, fát, műanyagot vagy mást használsz, az már mindegy.
A virágcserepek, a konzervdobozok, a talicskák, a fadobozok, a régi üstök és babakádak mind jó választások (csak old meg valahogy a vízelvezetést).
Lehetőleg egy legalább 15 cm mély és 35 cm széles tárolót használj, hogy legyen elég helyed a növények és a díszek elhelyezéséhéhez.
 

Ha kész vannak az előkészületek, akkor nincs más hátra, mint a tündérkert elkészítése….lássuk lépésről lépésre a foyamatot a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

Tudtad, hogy decemberben elvetheted a hagymát? - a késleltetett csírázás művészete

A decemberi vetés nem csak a korai növekedésről szól; inkább arról, hogy a magoknak időt adjunk, hogy beágyazódjanak a talajba, így februárban már növekedhetnek!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyógyszeralakok

a gyógyszerek lehetnek szilárdak (porok, szemecskékké, tablettákká, labdacsokká, kúpokká... Tovább

Móri Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Mór Szent István tér 1. 8060 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet