5 titkos tipp a tulipánok hosszantartó virágzásához, tulipánok hosszantartó virágzása praktikák

5 titkos tipp a tulipánok hosszantartó virágzásához

VN
Frissítve: 2024.03.16
Frissítette: NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sajnos a tulipánszezon rövid, de van mód a virágzás meghosszabbítására. Ki ne szeretné a csodaszép tulipánokat? Szerintünk mindenki titkos vágya, hogy minél tovább csodálhassa őket a gyönyörű tavaszi napsütésben? Ezért most megosztunk veletek néhány titkos trükköt, amik segítenek majd a tulipánok hosszantartó virágzásába, így te is sokáig gyönyörködhetsz majd kerted legszebb ékeiben idén!

Tulipánok hosszantartó virágzása

Tippek a tulipán hosszan tartó virágzáshoz

Olyan első osztályú tanácsokat hozunk, amit egyenesen holland kertészektől hallottunk. És hát kik értenének jobban a tulipánokhoz, mint a tulipánok holland nagymesterei? Ha szeretnéd te is, hogy hosszasan gyönyörködhess a tulipánjaidban, akkor fogadd meg az alábbi tippeket!

#1.Építsd ki a megfelelő talajt a tulipánok számárára!

A tulipánok igénylik a jó minőségű talajt, amiből tudnak megfelelően táplálkozni. Alkalmazz műtrágyát, talajtakarót és egyéb komposzttermékeket a humusz növelésére. Fontos megjegyezni, hogy az sem mindegy, hogy milyen minőségű talajjavítókat alkalmazunk, törekedj a megfelelő minőségre, keresd a bio minősítésű kiszereléseket a kereskedésekben! Csak szerves trágyát alkalmazz, amik nem tartalmaznak sókat, mert ezek a talajban felhalmozódva károsíthatják a talajt. 

#2.Kora ősszel ültesd el a tulipánokat!

A tulipánok ültetésének legjobb ideje a kora ősz, hiszen ez biztosítja, hogy a hagymáknak legyen idejük a gyökérszerkezet kialakítására a fagyok előtt. Sokan úgy gondolják, hogy decemberben elültethetik a hagymákat, az is bőven elegendő, de ez nem így van. Egyébként, ha csak most jutott eszedbe, hogy te tulipánt akarsz tavasszal kertedben, de ősszel erre nem gondoltál, és nem ültettél, akkor van egy titkos praktikánk, aminek segítségével tavaszra lehetnek tulipánjaid: tulipán ültetése tavasszal.

#3.Válassz megfelelő tulipánfajtát!

Sok féle tulipán van, nemcsak színben, és formában, hanem nyílásuk idejében, időzítésében is különbözhetnek. Vannak kora tavaszi, tavaszi és késő tavaszi fajták. Néha a virágzási idők fel vannak tüntetve a csomagoláson, de ha nem, akkor is könnyedén utána tudsz nézni az interneten, vagy rá is kérdezhetsz a virágkereskedésben. Válogasd úgy össze a tulipánokat, hogy legyen ilyen is és olyan is, így sosem fogy majd ki a kerted friss, csodaszép tulipánokból a tavasz folyamán. Ismered az Éj királynője tulipánt? Ez egy majdnem fekete tulipán, hosszú szárral, amely csodálatos, ráadásul május vége felé virágzik, így egy tökéletes zárása lehet a tulipánszezonnak.

#4. Ne távolítsd el a tulipánleveleket a virágzás után!

A levelek táplálják a hagymát a következő évre. Ne húzd le a leveleket, amíg össze nem zsugorodnak azok, ez általában 6-8 hétig tart. Sok ember számára ez nagy kérés, mert már mást ültetnének, érthető, hiszen senki sem szeret virág nélküli leveleket bámulni, de ezt meg kell tenned, annak érdekében, hogy csodaszépek legyenek jövőre is a tulipánjaid!

#5. Csak jó minőségű tulipánhagymákat vásárolj!

Nem azt jelenti, hogy csakis drága tulipánhagymát kell venni, de arra figyelj, hogy hol, kitől veszed, és mennyire ellenőrzött terméket vásárolsz. Ügyelj a hagyma méretére! A méret egyértelműen számít, de nézd meg mennyire sértetlen a hagyma, vannak e rajra apró hegek, zsugorodások, vagy penészfoltok, ezeket mindenképp el kell kerülni. 

Fontos tanácsok, kezdőknek:

  • A tulipánok igénylik a napfényt, a jó vízelvezetést és a tápanyagban gazdag talajt.
  • A tulipánokat ősszel kell elültetni, és tavasszal fognak virágozni.
  • A tulipánok virágzása után fontos, hogy a leveleket ne vágd le, amíg azok el nem száradnak.
  • A tulipánhagymákat kiáshatod és tárolhatod a következő évi ültetéshez.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-26

Készítsd el az olaszok húsvéti kalácsát, a colombat!

Idén húsvétkor szeretnél valami extrán jó kalácsot csinálni, ami eltér a hagyományostól? Akkor készítsd el a colombat, az olaszok húsvéti kalácsát, imádni fogod!

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

önelszámoló egység

önálló érdekeltséggel (termelési költség és eredményterv) rendelkező szervezeti egység,... Tovább

bélszúrás (bélcsapolás)

->felfúvódásban szenvedő és egyéb módon nem gyógykezelhető ló vakbélfejének a jobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Házi kert Növénytermesztés Növényvédelem Ünnep virág