Trópusi tengerpart épül Hajdúszoboszlón

hirdetes

Hamarosan megépül a trópusi tengerpart Hajdúszoboszlón!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hamarosan óriási élményben lehet részünk, hogyha ellátogatunk Hajdúszoboszlóra, ugyanis megkezdik építeni a csodálatosan szép trópusi tengerpartot. Jöjjenek a részletek! 

Hajdúszoboszlón építik a trópus tengerpartot

Ismerkedjünk meg Hajdúszoboszlóval

Hajdúszoboszló Debrecentől 22 km-re fekvő alföldi város Hajdú-Bihar megye Hajdúszoboszlói járásának központja, Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után. Hajdúszoboszló a fürdő negyede, illetve a belvárosa miatt Magyarország egyik fontos turisztikai célpontja. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 716 ezer vendégéjszakával (2012) Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után; legnagyobb küldő piacai Németország (67 ezer), Lengyelország (62 ezer) és Románia (50 ezer).

hirdetes

A Bánomkert az 1940-es években lett az üdülők és a szállodák helye a városrész. 1941-óta építenek szállókat, apartmanokat és magánlakásokat is. A városrészhez hozzá tartozik a Mátyás Király sétány ahol hatalmas szállodák vannak. A városrész közvetlen közelében található a Gyógyfürdő ahol 1925-ben találtak termálvizet. Ez lendítette fel a terület benépesítését. Most pedig nézzük, milyen lesz a trópusi tengerpart, a következő oldalon elmondom a részleteket!

Hajdúszoboszlón építik a trópus tengerpartot

A trópusi tengerpart megépítése 2017-ben kezdődik és várhatóan már 2018 nyarán megtekinthetjük, ugyanis ekkora ígérik a befejezést. A szuper fejlesztés a csónakázó tó északi részén fog megvalósulni, előre láthatóan összesen 1000 ember befogadására lesz lehetőség. A Tahiti Beach névre keresztelt vázlattervet a Hungarospa terjesztette elő, és a város önkormányzata el is fogadta már, majd a fürdőt felhatalmazták a kivitelezési-, és az engedélyezési tervek kidolgozására.

hirdetes

A terveket hosszú ével munkája előzte meg, először csak tengerparti hangulatot szerettek volna létrehozni, később ez annyiban változott, hogy látványos formákkal szerették volna ötvözni a tengerparti élményt. A befektetés egyébként nagyjából 1 milliárd forintba fog kerülni, mi már nagyon várjuk! A tervekről videót a következő oldalon láthatsz! 

Hajdúszoboszlón építik a trópus tengerpartot

 

Forrás: Képek forrása: hajduszoboszlo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

urbanizálódás (városiasodás)

egyik megnyilvánulása a városi települések kialakulása és az ezt kísérő... Tovább

Vasvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Vasvár Fõszolgabíró tér 2. 9800 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek