Bemutatom a Transzfogarasi utat

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Ismerd meg te is a világ egyik legszebb útját, ami ráadásul közel van hozzánk!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Sokan nem is tudják, hogy csak pár száz kilométert kell megtennünk azért, hogy meglássuk a világ legcsodálatosabb, egyben legveszélyesebb útját. Mindenkinek el kell látogatnia ide, eszméletlenül szép tájak várnak titeket is a világhíres Transzfogarasi úton. Most pedig ismerkedjünk meg vele közelebbről! 

Ide el kell látogatnotok, a Transzfogarasi út

A Transzfogarasi út történelme

Európa, sőt az egész világ egyik legcsodálatosabb útja a Transzfogarasi út, sokan nem jártak még itt, pedig Magyarországtól egyáltalán nincsen messze, pár óra alatt már oda lehet érni. A Transzfogarasi út építése az 1970-ben kezdődött, Nicolae Causescu kezdte építtetni, elsősorban hadászati megfontolásból született meg, ugyanis Románia tartott a szovjet megszállástól, főleg a prágai tavasz után, és a Transzfogarasi út nagyon fontos szállítási útvonal lett volna. Összesen négy év kellett ahhoz, hogy az út elkészüljön.

Az építkezésben leginkább katonák vettek részt, a hivatalos adatok szerint összesen 40 katona vesztette életét az út megépítése során, ez a szám azonban valószínűleg elmarad sajnos a valóságtól. A következő oldalon elmondom, miért érdemes ellátogatnia ide mindenkinek! 

hirdetes
Ide el kell látogatnotok, a Transzfogarasi út

 

Ide el kell látogatnotok, a Transzfogarasi út

 

hirdetes

Hol található a Transzfogarasi út?

A Transzfogarasi út - Romániában a 7C jelzést viseli – a Fogarasi-havasok központi részén keresztül észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Argyasudvarhely településeket.  Az út méltán érdemelte ki hatalmas hírnevét, leginkább a motorosok számára vált kihagyhatatlan úti céllá. Azonban mindenki örömét lelheti benne, nem csak a motorosok, számos kerékpáros, autós, túrázó fordul meg az úton.  

Néhány érdekes adat a Transzfogarasi útról

A Transzfogarasi út összesen 90 kilométer hosszú, 2042 méter magasságba vezet fel, majd egy alagúton keresztül halad tovább a gerinc alatt. Egészen hihetetlen de összesen 578 hidat és viaduktot építettek, valamint öt alagutat is. A legnagyobb látványossága a Fogarasi havasok legmagasabban fekvő tengerszeme, a Bilea-tó, illetve a Bilea-vízesés.  Az út egyébként nem látogatható egész évben, ugyanis a lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. Természetesen figyelembe veszik minden évben a viszonyokat, de általában októberben vagy novemberben már lezárják és csak június elején-közepén nyitják meg újra. Ráadásul csak napközben látogatható a 90 kilométeres szakasz, reggel 6 és este 9 óra között. A következő oldalon egy videót is mutatok a mesebeli útról! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-10-14

Így készíthetsz tartósítószer nélkül házilag almalevelet!

Almalé készítése házilag, nézzük, hogyan készíthetünk isteni finom almalevet saját kezűleg, a házi almalé elkészítésének menetét mutatjuk meg nektek!

2020-10-06

Régen még a poloska is más volt – A zöld vándorpoloska bemutatása

A zöld vándorpoloska kártétele, a zöld vándorpoloska bemutatása. Most mindent elmondunk nektek a zöld vándopoloskáról, a zöld vándorpoloska kártételéről.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


bogáncsos gyapjú

a legeltetés közben különféle növények horgos magtermésével szennyeződött gyapjú... Tovább

Gombaölo Spyrale 475 EC

A cukorrépa minden fontos betegsége ellen.Hatóanyag: 100 g/l difenoconazol, 375 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Környezetgazdálkodás Környezetvédelem