Így használd fel törött cserepeid!

hirdetes

5 zseniális és praktikus módszer eltört cserepeid felhasználásához

NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Na, tessék! Ez egy olyan mondat, amelyet évente legalább egyszer vagy kétszer biztosan mondok, amikor egy növényt kezelek egy agyagcserépben. Általában egy hangos ütközés után pillanatokkal hangzik el… Ha ember vagy, mint én, akkor ez vele is meg szokott esni. Balesetek történnek, és a kerti agyagcserép használatakor elkerülhetetlenek az eltört edények. Kidobni őket hatalmas pazarlás, így segítünk neked, hogyan tudod felhasználni azokat!

Törött cserepek felhasználása

Mulcs cserépből 

Persze, ehhez azért több kell, mint egy-két eltört darab, de, ha vannak már csúnya cserepeid, akkor itt az ideje egy kis stresszlevezetésnek: zúzd őket össze! Ezek lesznek a tá házi készítésű talajtakaróid. Az összetört terrakotta talajtakaróval fedd le a talajt, ahol megtartja a nedvességet és távol tartja a gyomokat, megakadályozza, hogy az állatok beleássanak a talajba, és melegen tartja a talajt a nap hőjének elnyelésével. Ha terrakotta darabokkal a szobanövényeid talaját is betakarhatod, ez segíthet a gombás szúnyogok megelőzésében.

Rusztikus növénycímkék cserépből

Imádom a rusztikus, gondozott kertek látványát, te is? Mivel a növények kijönnek a tartályaikból, a virágok és a szőlők bekúsznak az ösvényekbe, mindig kissé elvadultnak tűnnek ilyen formában. Ennek a rusztikus megjelenésnek megfelelően használjuk a terrakotta edények törött peremeit növényjelzőként. Használj alkoholos filcet vagy festéket, amikkel ráírhatod tetszőleges stílusban az adott növény nevét.

hirdetes
 

Ültess kis lépcsőzetes mini kertet cserépből

A lépcsőzetes kertek lenyűgözőek, akár elég nagyok ahhoz, hogy a szinteken sétálhassanak, vagy elég kicsik ahhoz, hogy az egész kert egy cserépben elférjen. Mentsd meg a törött agyagcserepek peremeit, és építs be velük egy többszintes mini kertet. Még egy törött cserépedényt is használhatsz, hogy kis lépcsőzetes kertet alakíts ki benne. Vagy adj szabadabb megjelenést úgy, hogy a rétegeket közvetlenül a talajban hozod létre. 

hirdetes

Tündérkert cserépből

A tündérkertek nagyszerű módjai annak, hogy felkeltse a kicsik érdeklődését a kertészkedés iránt. A legtöbb kertészeti központ apró kiegészítőket árul tündérkertek felszereléséhez. 
Használj törött terrakotta edényeket, hogy olyan apró elemeket állíts elő, amelyek úgy néznek ki, mintha a tündérek laktak volna bennük.
Próbálj meg ezeket a kis tündérkerteket olyan helyekre tenni a kert körül, amelyek nem lát rá az ember azonnal. Meglepővé teszi a rájuk botlást, amikor mások úgy veszik észre őket, mintha a tündérek titkos életet élnének a kertedben. Reálisabb érzést ad az egésznek, főleg, ha gyerekeink vannak, nekik még izgalmasabb dolog ez!

Kiömlött virágoskert a törött cserépből

Ha még mindig sok edényünk maradt épen, döntsd az oldalára, és temesd el egy részét a földbe. Ültess virágokat, így úgy fog kinézni, mintha kifolynának belőle. Régies és kissé vad megjelenést kölcsönöz kertednek. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

indiai kender (Cannabis indica L.)

a hazai kendernél hosszabb tenyészidejű, melegigényes növény. Szára alacsonyabb, gyakran... Tovább

báránytáp

a bárányok részére összeállított, azok igényéhez igazodó energia-, fehérje-,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek