Amiről kevés szó esik - A torma betegségei

hirdetes

Amiről kevés szó esik - A torma betegségei

GE.
A torma betegségei

A torma betegségei

Tarlórépa mozaikvírus – Ez a vírus visszafoghatja a torma termését. Árulkodó jelei a leveleken megjelenő mozaikszerű foltok és sárga gyűrűk. Sajnos jelenleg nincs ismert gyógyír rá. Ha otthonod környékén gyakori ez a vírus, akkor a legjobb megoldás ellenállóbb fajtájú tormát ültetni.

Fehérrozsda – A fehérrozsda egy gombás megbetegedés, ami első sorban a folyamatosan vízben álló, vagy egymáshoz túl közel ültetett növényeket fenyegeti. A betegség elszíneződéseket okoz a növény fertőzött részein és fehér poros fekélyek is kialakulhatnak rajta. A két fő kiváltó okot elnézve könnyű elkerülni, de ha a fehérrozsda mégis megtámadja tormáidat, akkor gombaölő szerekkel kezelheted. Természetesen az ellenállóbb fajták is sokat segíthetnek.

hirdetes

Baktériumos levélfoltosság –A baktériumos levélfoltosság sötétzöld foltokban jelenik meg a leveleken, amelyek idővel barnává változnak. Ez a betegség általában a hűvösebb időszakokban üti fel a fejét, és gombaölő szerekkel, illetve rézoldattal lehet kezelni.

hirdetes

A tormát meglehetősen kevés dolog zavarja a kertben, azonban ha túl nagy ültetvényeket alakítasz ki kertedben, akkor jelentősen megnövekszik a betegségek és kártevők terjedésének veszélye. Egy házi kertésznek elég csupán néhány tormát ültetnie egy jó adag termésért, szóval nincs igazán miért aggódni

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

42/2006. (V. 31.) FVM rendelet

a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV.... Tovább

lucernamegporzók

a lucernát a háziméhek a virág szerkezete miatt kevésbé tudják megporozni. Erre elsősorban a... Tovább

Tovább a lexikonra