notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tonnaszámra adták el a romlott élelmiszert

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Tonnaszámra adták el a romlott élelmiszert

P.M.

Egy rendőr is segített annak a bűnszervezetnek, akik több száz tonnányi lejárt szavatosságú élelmiszert címkéztek át és szántak eladásra. Négy gyanúsítottat, köztük egy rendőrt vettek őrizetbe, miután fény derült egy lejárt szavatosságú élelmiszerek átcsomagolásával, átcímkézésével, illetve továbbértékesítésével foglalkozó ócsai szervezet működésére. Megsemmisítésre szánt élelmiszereket vettek át, de azokat átcímkézés után újra eladták.

Tonnaszámra adták el a romlott élelmiszert

Gyugyi Csilla, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a bűncselekményt az ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciója keretében göngyölítették fel.

 

Áruházláncoktól vették át az élelmiszereket

 

A szóvivő az előzményekről elmondta, hogy egy ócsai székhelyű cég különböző áruházláncoktól átvett lejárt szavatosságú élelmiszerek megsemmisítését vállalta, a cég vezetője azonban a hozzá beszállított, megsemmisítésre szánt élelmiszerek egy részét továbbértékesítette, így azok visszakerültek a forgalomba.

 

Március 14-én és 15-én a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az említett szervezetek közreműködésével - összehangolt akció keretében - tíz helyszínen tartott házkutatást. "Átfésülték" egyebek mellett a cég székhelyét, telephelyét, illetve az átcímkézett árukat értékesítésre átvevők dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktárait is - mondta az MTI-nek a szóvivő, hozzátéve, hogy valamennyi helyszínen lejárt szavatosságú termékek kerültek elő.

hirdetes

 

Hatalmas mennyiségű áruval buktak le

 

Gyugyi Csilla közlése szerint a bűncselekmény-sorozat nagyságrendjére jellemző, hogy az egyik helyszínen - egy 600 négyzetméteres raktérben - 100-150 tonna élelmiszert találtak, rossz higiéniai körülmények között. Az áru lejárt fogyasztási idejű volt, magyar nyelvű jelölést nem tartalmazott.

hirdetes

 

Egy másik helyszínen épp a lejárt szavatosságú élelmiszerek átcímkézését és csomagolását végezték - tette hozzá a szóvivő. Az ügyben négy embert – köztük egy, a termékek továbbértékesítésében részt vevő rendőrt - hallgattak ki gyanúsítottként rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt.

 

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat - mondta Gyugyi Csilla.

Forrás: agrárszektor

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
145 086
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 462 545

vadöntözés

az —>árasztó öntözésnek olyan módja, amelynél a rendelkezésre álló... Tovább

elletőistálló

a tehenészeti telepek fontos épülete, ált. a tehénistállótól leválasztott helyiség v.... Tovább

Tovább a lexikonra