Több tápanyag van a mai tojásokban

hirdetes

A mai tojásokban jobban bízhatunk!

Kiszner Klaudia
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

 A tyúkok egészségesebb és több tápanyagot tartalmazó tojásokat tojnak ma, mint 30 évvel ezelőtt állapította meg az Egyesült Királyság Élelmiszerkutató tanulmánya. A jobb takarmányban és a fejlett technikának köszönhető a tojás minőségi változása. 

 
minőségibb tojások

 

A takarmányok ma már olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik, hogy a tyúkok több „D” vitamint és más értékes vitamin vegyenek föl szervezetükbe. Több mint 20 éve a tyúkok, búzából, kukoricából, növényi olajokból és nagy fehérjetartalmú komponensekből tevődi k össze, ami mind-mind azt segíti elő, hogy a tojás és maga a tyúk is egészségesebb tápanyag legyen számunkra. Az Angol tudósok szerint, mintegy 25 %-kal kevesebb telített zsírt tartalmaz, mint 30 évvel ezelőtt. Ami felelős a szívbetegségek kialakulásáért.

 

A tudósok tanulmányait nagyban megsegíti a teljesen pontos beltartalmi értékeket kimutató  fejlett technológia . Így meg tudták állapítani, hogy a mai tojások amellett, hogy kevesebb telített zsírt, koleszterint, kalóriát tartalmaznak, a „D” vitamin szintje kétszer annyit mutat, mint a 80-as években.
hirdetes
 
Továbbá kimutatásra került az a tény is, hogy a mai tojások 177 mikrogramm koleszterint tartalmaz, ami több mint 10 %-kal kevesebb, a korábban mért értékeknél, amiben több mint 202 mikrogamm volt található. A kalória várható értéke is kevesebb lett, mint azt gondolták a tudósok mindössze 66 kalória körül van egy közepes méretű tojásban.
 

Forrás: agrárhírek.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

ikrek (gemini)

egyidejűleg világrajött, egyazon vemhességből származó magzatok; lehetnek egypetés ikrek,... Tovább

kazalmetsző (szénavágó)

Y alakúan kiképzett nyeles kéziszerszám: a kazalban tárolt szénafélék adagolására,... Tovább

Tovább a lexikonra