Kerti tó készítése házilag - tudd meg Te is, hogyan készítheted el egyszerűen!

hirdetes

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

TK, SFV

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkemben elárulom lépésről lépésre, hogyan tudod a legegyszerűbb módon megalkotni mesébe illő tavadat!

Kerti tó

Mindenki igényes környezetére, kertjére, és éppen ezért is igyekszik a legtöbbet kihozni belőlük. A kerti tavaknak nem csak esztétikai értékük van, de megvan a saját kis előviláguk, amit rendkívül érdekes figyelemmel kísérni. Amennyiben még tavasszal elkészíted azt, növényeid, valamint egyéb élőlényeid még a tél beköszönte előtt képesek lesznek a környezetükhöz hozzászokni, illetve megfelelően letelepedni benne. 


Lássuk tehát, hogyan tudod egyszerűen elkészíteni, lépésről lépésre!


A megfelelő hely kiválasztása


Az első lépés a tó számára a legmegfelelőbb terület kiválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell keresned kertedben, ami nyitott, de meglehetősen napos. Ez majd a kis kerti tó életében játszik fontosabb szerepet. Emellett érdemes arra is figyelned, hogy a már kiválasztott területtől minél messzebb helyezkedjenek el a fák. Ez két dolog miatt fontos: az egyik, hogy nem fogják a fák gyökerei bántani a már kiépített kertedet, feltúrni azt, valamint a tó sem lesz útban a fák fejlődésében. A második érv a fák távoltartása érdekében, a leveleik. Gondolj bele, hogy mennyi galibát tudnak okozni, olyan szempontból, hogy nyáron a fa lombkoronája végett nagyobb területet képes lesz tavadból leárnyékolni, arról nem is beszélve, hogy ősszel, amennyiben hullajtja a növény azokat, napi szinten kell majd tavad takarítanod.

hirdetes
hirdetes


Áss kialakítása során legalább 1 méter mélyre


Érdemes megfelelően mélyre kiásni kerti tavadat.


Első lépésként viszont mindenképpen rajzold le annak körvonalait, majd ásd ki úgy a vonalak mentén, hogy a talaj szintezve legyen. A talajkülönbségek folytonos kialakítása közepette a tó kiásását addig folytasd, amíg az el nem éri az 1 méter mélységet. Ez, a legmélyebb pont legyen a kerti tavad középpontja.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

További cikkek ebben a témában


.../2006. (...) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával... Tovább

fűmagtermesztés

magfüves telepíthető tavasszal v. ősz elején (aug. 20. és szept. 15. között), gondosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert