Kerti tó készítése házilag - tudd meg Te is, hogyan készítheted el egyszerűen!

hirdetes

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

TK, SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkemben elárulom lépésről lépésre, hogyan tudod a legegyszerűbb módon megalkotni mesébe illő tavadat!

Kerti tó

Mindenki igényes környezetére, kertjére, és éppen ezért is igyekszik a legtöbbet kihozni belőlük. A kerti tavaknak nem csak esztétikai értékük van, de megvan a saját kis előviláguk, amit rendkívül érdekes figyelemmel kísérni. Amennyiben még tavasszal elkészíted azt, növényeid, valamint egyéb élőlényeid még a tél beköszönte előtt képesek lesznek a környezetükhöz hozzászokni, illetve megfelelően letelepedni benne. 


Lássuk tehát, hogyan tudod egyszerűen elkészíteni, lépésről lépésre!


A megfelelő hely kiválasztása


Az első lépés a tó számára a legmegfelelőbb terület kiválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell keresned kertedben, ami nyitott, de meglehetősen napos. Ez majd a kis kerti tó életében játszik fontosabb szerepet. Emellett érdemes arra is figyelned, hogy a már kiválasztott területtől minél messzebb helyezkedjenek el a fák. Ez két dolog miatt fontos: az egyik, hogy nem fogják a fák gyökerei bántani a már kiépített kertedet, feltúrni azt, valamint a tó sem lesz útban a fák fejlődésében. A második érv a fák távoltartása érdekében, a leveleik. Gondolj bele, hogy mennyi galibát tudnak okozni, olyan szempontból, hogy nyáron a fa lombkoronája végett nagyobb területet képes lesz tavadból leárnyékolni, arról nem is beszélve, hogy ősszel, amennyiben hullajtja a növény azokat, napi szinten kell majd tavad takarítanod.

hirdetes
hirdetes


Áss kialakítása során legalább 1 méter mélyre


Érdemes megfelelően mélyre kiásni kerti tavadat.


Első lépésként viszont mindenképpen rajzold le annak körvonalait, majd ásd ki úgy a vonalak mentén, hogy a talaj szintezve legyen. A talajkülönbségek folytonos kialakítása közepette a tó kiásását addig folytasd, amíg az el nem éri az 1 méter mélységet. Ez, a legmélyebb pont legyen a kerti tavad középpontja.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

Tudtad, hogy ennyi mindenre jó egy mosogatógép kapszula?

Ezek a kis mosogató kapszulák nem csak edényekhez valók; rengeteg minden tisztításához felhasználhatjuk őket, és az eredmény még csillogóbb lesz, mint valaha!

2023-03-16

6 tudományos érv, amiért a kertészkedés jót tesz a lelkünknek és testünknek

Tanulmányok kimutatták, hogy a kertészkedés varázslatosan hat a lélekre és a testre egyaránt, amit nem csodálunk, hisz mi tudjuk, mennyire felemelő hobbi ez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vegetatív idegrendszer (autonóm idegrendszer)

A szervezet önfenntartását,növekedését,fejl.-ét és szaporodását befolyásoló... Tovább

visszakeresztezés

(back cross): az elsőhibridnemzedék (F1) keresztezése egyik szülői genotíoussal.Jelentős... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert