Kerti tó készítése házilag - tudd meg Te is, hogyan készítheted el egyszerűen!

hirdetes

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

TK

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkemben elárulom lépésről lépésre, hogyan tudod a legegyszerűbb módon megalkotni mesébe illő tavadat!

Kerti tó

Mindenki igényes környezetére, kertjére, és éppen ezért is igyekszik a legtöbbet kihozni belőlük. A kerti tavaknak nem csak esztétikai értékük van, de megvan a saját kis előviláguk, amit rendkívül érdekes figyelemmel kísérni. Amennyiben még tavasszal elkészíted azt, növényeid, valamint egyéb élőlényeid még a tél beköszönte előtt képesek lesznek a környezetükhöz hozzászokni, illetve megfelelően letelepedni benne. 


Lássuk tehát, hogyan tudod egyszerűen elkészíteni, lépésről lépésre!


A megfelelő hely kiválasztása


Az első lépés a tó számára a legmegfelelőbb terület kiválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell keresned kertedben, ami nyitott, de meglehetősen napos. Ez majd a kis kerti tó életében játszik fontosabb szerepet. Emellett érdemes arra is figyelned, hogy a már kiválasztott területtől minél messzebb helyezkedjenek el a fák. Ez két dolog miatt fontos: az egyik, hogy nem fogják a fák gyökerei bántani a már kiépített kertedet, feltúrni azt, valamint a tó sem lesz útban a fák fejlődésében. A második érv a fák távoltartása érdekében, a leveleik. Gondolj bele, hogy mennyi galibát tudnak okozni, olyan szempontból, hogy nyáron a fa lombkoronája végett nagyobb területet képes lesz tavadból leárnyékolni, arról nem is beszélve, hogy ősszel, amennyiben hullajtja a növény azokat, napi szinten kell majd tavad takarítanod.

hirdetes
hirdetes


Áss kialakítása során legalább 1 méter mélyre


Érdemes megfelelően mélyre kiásni kerti tavadat.


Első lépésként viszont mindenképpen rajzold le annak körvonalait, majd ásd ki úgy a vonalak mentén, hogy a talaj szintezve legyen. A talajkülönbségek folytonos kialakítása közepette a tó kiásását addig folytasd, amíg az el nem éri az 1 méter mélységet. Ez, a legmélyebb pont legyen a kerti tavad középpontja.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-22

Figyelj oda a locsolásra – szuper ötletek a nyári öntözéshez

A nyár beköszöntével növényeinknek nagyobb szüksége lesz a számukra megfelelő vízmennyiségre. Most szuper ötleteket mutatunk, hogyan öntözd növényeidet!

2021-06-21

Szuper füzények – ismerd meg Te is ezt a két elterjedt fajt

A füzény megközelítőleg 30 – 35 fajt tudhat magáénak – ezek közül a legtöbb fűféle, nem csak egyévesek, de évelő növények is. Ismerj meg most Te is kettőt!

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

További cikkek ebben a témában


barna zsírszövet

egyes állatfajok (nyúl, malac stb.) újszülötteinek bőr alatti —>kötőszövetében... Tovább

hatóanyag-tartalom

beltartalmi jellemző; azt mutatja, hogy a műtrágyák, talajjavító anyagok (talajjavítás)... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert