Egy tó jelent meg a semmiből Tunéziában

hirdetes

Egy tó jelent meg a semmiből

Petra

Tunéziában a legnagyobb szárazság közepén egyik napról a másikra megjelent egy a sivatagban, ami ráadásul nem is kicsi. Még senki nem tudja, hogyan került oda, de már születtek elméletek.

Tó

Néhány héttel ezelőtt Tunéziában a sivatag közepén a helyi pásztorok egy titokzatos tóra bukkantak, ami előző nap még nem volt ott. Fogalma sincs senkinek, hogy került oda az a tó a semmiből, viszont az egyik elmélet szerint a föld szeizmikus aktivitása miatt áramlott a talajvíz a felszínre. A tónak egyébként nagyon szép tiszta kék vize volt és legalább 18 méter mély. A helyiek nagyon megörültek a tónak, ami nem is csoda abban a sivatagi hőségben. Ezért nem törődve a következményekkel ki is használják a strandolási lehetőséget.

Tó

Pedig érdemes lenne elővigyázatosnak lenniük, már csak azért is, mert a tó vize pár nap után már nem volt olyan tiszta, mint amikor először megjelent a semmiből, hanem furcsa zöld színe lett és ez már a hatóságoknak is gyanús. Ezért arra figyelmeztették a tóban pancsolókat, hogy ne fürödjenek benne addig, amíg meg nem vizsgálják a víz minőségét. Ugyanis még az is lehetséges, hogy a víz rákkeltő, vagy radioaktív. Erre azért is nagy az esély, mert azon a környéken a foszfát bányászat a fő iparág, aminek a tevékenysége után nem kis mennyiségű radioaktív anyag marad hátra.

Tó

A helyiek viszont úgy néz ki, nem nagyon hallgatnak a hatóságokra és továbbra is a gyanús eredetű és már gyanús kinézetű tóban strandolnak. Bár valamilyen szinten meg lehet érteni őket, hisz ki nem örülne egy tónak abban a sivatagi hőségben. Az ottaniak egyébként el is nevezték a tavat Gafsának. Amúgy sokan járnak megcsodálni a hirtelen a nagy semmiből felbukkant tavat és ha már ott vannak, nem hagyják ki az alkalmat, hogy legalább egy kis ideig megmeneküljenek a kánikulától, legalább egy fürdőzés erejéig.

Tó

Hihetetlen, hogy ez a tó, ami ráadásul nem is kicsi, hanem kifejezetten mély, csak úgy egyik napról a másikra megjelent. Amúgy nem ez az első eset, hogy vizet találtak Afrikában. Kenya alatt például hatalmas vízmennyiség van, amit csak nemrég vettek észre. A képre kattintva még többet olvashattok erről:

 

Forrás: viralnova

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Prestige (CSBA 4651-14)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

1/2006. (I. 18.) FVM rendelet

a tehéntej termékpálya szabályozásában alkalmazott kvótarendszerrõl szóló 69/2004. (IV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetvédelem