Ezeket a tavaszi terasz takarítási hibákat ne kövesd el: így kell helyesen teraszt takarítani és olajozni!

hirdetes

5 tavaszi terasz takarítási hiba: ezeket ne kövesd el!

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A tiszta és jól karbantartott terasz elengedhetetlen ahhoz, hogy a fa fedélzet a lehető legjobban nézzen ki. A nedvesség és időjárás elleni rendszeres karbantartás nem választás kérdése. Nem csak elkerülöd ezzel az idő előtticserét, de sokkal biztonságosabb is lesz, mert kevésbé lesz csúszós. Sajnos sokan egyszerű hibákat követnek el a terasz tavaszi karbantartása során. Íme az 5 legjobb fedélzeti tisztítási hiba, amelyet el kell kerülni.

Terasz takarítása

1. „Megvárom a tavaszi vihar szezon kezdetét, hogy elvégezze helyettem a munkát.”

HIBA: Ha úgy gondolod, hogy a tavaszi szél és eső elég lesz ahhoz, hogy lemossa a teraszról az összes szennyeződést és port, gondold át újra. Ezzel csak annyit fogsz elérni, hogy az összes port és szennyeződést átmozgatja, ami potenciálisan több kárt okozhat, ahelyett, hogy eltávolítanád azt te magad.

2. „A terasz kis réseibe beseprem a koszt, azt úgy sem látja senki.”

HIBA: Ha hagyod, hogy levelek, kosz, kerti anyag és ki tudja, mi más gyűljön össze a terasz rései között, ez komoly problémákhoz vezethet. Ha az ilyen típusú törmeléket az alapos tisztítás helyett ott hagyod, ez azt jelenti, hogy ez az anyag végül elpusztul, és a teraszfa (különösen a puha fák, például a fenyő) elszíneződését és idő előtti korhadását okozza. Ezen túlmenően megtapasztalhatod a víz felgyülemlését is, ha nincs hova lefolynia, és emiatt a terasz meghajolhat és megcsavarodik az anyag.

3. „Kapcsoljuk be a legnagyobb fokozatra elektromos mosót, hogy gyorsabban végezzük el ezt a munkát.”

hirdetes

HIBA: A fa deszkázat nem üveg vagy acél. Az elektromos mosógép hosszan tartó, nagy fokozatú és nem megfelelő csatlakozásokkal történő használata károsíthatja a teraszdeszkákat.

4. „Ó, a terasz nem tűnik olyan koszosnak, úgyhogy csak beolajozom, rendes tisztítás nélkül.”

HIBA: Eljött a terasz olajozás ideje, és a legjobb olajozó kezelést vásároltad meg, de nem fordítottál időt arra, hogy megfelelően elolvasd az ónon található használati útmutatót. Tehát ahelyett, hogy jól megérdemelt, szuper tisztítást végeznél a teraszon, egyszerűen lesöpörsz néhány levelet és szennyeződést egy régi poros seprűvel, és neki kezdesz az olaj felvitelének.
Egy idő után nyomok kezdenek megjelenni a fedélzeten. Nem azért, mert az olaj nem tette a dolgát, hanem mert te bliccelted el a munkát. Hacsak nem tisztítják meg alaposan a teraszt az olajozás előtt, a végső oldatnak nem lesz esélye arra, hogy megfelelően tapadjon a fa erezetéhez és megvédje azt.

hirdetes

5. „Rengeteg időm van beolajozni a teraszt még a délutáni eső előtt.”

HIBA: Ellenőrizd az időjárás előrejelzést és vedd figyelembe a kiválasztott padlóolajon feltüntetett szükséges száradási időt, ellenkező esetben pórul jársz!
Egy szombat reggel rekordidő alatt megtisztítod és beolajozod a teraszt. Majd alig várod, hogy megmutasd a szépen elvégzett munkát a barátaidnak a vasárnapi grillezésen. Eljön a vasárnap reggel, és a teraszod még mindig nem száradt meg, de aztán jön az eső. Még mindig minden rendben van, semmi ok az aggodalomra, egészen néhány nappal később, amikor az újonnan bevont terasz felülete egyenetlennek tűnik, és azok a furcsa foltok is megjelennek rajta. Hogy mi történt? A teraszolajnak nem volt elég ideje, hogy teljesen megszáradjon és beüljön a faanyagba – így visszaállt a régi kerékvágásba. Ezt a hibát se kövesd el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lipidek

különböző felépítésű, de azonos oldhatóságú vegyületek csoportja. Vízben nem,... Tovább

alaptevékenység

a mg. üzem alapvető feladatát jelentő termelő, valamint a termelést kiszolgáló ténykedés. ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek