Tudtad? A tehenek imádják a zenét! Itt a bizonyíték!

hirdetes

Tudtad? A tehenek imádják a zenét! Itt a bizonyíték!

Elképesztő bizonyítékra bukkantunk, a tehenek bizony, hogy szeretik a zenét! Tartsatok velem és nézzétek meg ezt a nem mindennapi videót! 

Tudtad? A tehenek imádják a zenét! Itt a bizonyíték!

Egy csodálatos videóra bukkantunk, a főszerepben egy tehén, egy lány és nem utolsósorban a zene! A felvételen a lány kezében gitár van, elkezd zenélni, a tehénnek pedig egyértelműen tetszik a játék, kényelembe helyezi magát, elfekszik, nem sokkal később még a szemét is behunyja. Nézzétek meg ti is ezeket a nem mindennapi képsorokat! 

Néhány érdekes tény a tehenekről

Tudtátok, hogy a tehenek sohasem alszanak? Pedig igaz, egész életük a kérődzéssel valamint az emésztéssel telik, ebből adódóan szinte elvesztették az alvási ösztönüket, néha bebóbiskolnak, de akkor is rendkívül éberek. 

hirdetes
hirdetes

Egy átlagos tehén körülbelül negyven liter tejet ad, átlagos élettartamuk hét év. A világ legöregebb tehene viszont mindenre rácáfolt: Big Bertha 48 évig élt és 23 borjat hozott a világra. Az egész világon összesen körülbelül egymilliárd tehén él, Indiában szent állatként tekintenek rájuk. Érdekesség, hogy a globális felmelegedéshez is sok közük van, ugyanis egy tehén naponta körülbelül négyszáz liter metángázt termel. A tehenek a táplálékok lebontása során jelentős mennyiségű gázt termelnek, ezek nagy része böfögéssel távozik a bendőből. A metán egyébiránt hússzor erősebb üvegházhatású gáz, mint a szén-dioxid. 

További érdekesség, hogy a tehenek képesek arra, hogy felsétáljanak egy lépcsőn, arra viszont már nem, hogy le is jöjjenek azon. A teheneknek nincsenek elülső-felső fogai, ezeknek a helyén csupán bőrdarab van. Érdekesség, hogy a tehenek elérhetik a 7-800 kilogrammos tömeget is, és naponta 25-30 kilogramm táplálékot fogyasztanak el. 

Ulrike Leone képe a Pixabay -en.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


leölés

állategészségügy rendészeti szempontból a fertőző állatbetegségek terjedésének... Tovább

juhtenyésztés épületei

mindazok a korszerű és hagyományos épületek, amelyek a különböző termelési célból... Tovább

Tovább a lexikonra