Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál 2012

hirdetes

Hétvégén indul A Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál!

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

 Másodszorra rendezik meg a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált. Tavaly volt az első ilyen rendezvény, aminek célja a pisztráng fogyasztás népszerűsítése hazánkban. Idén október 5-és 7 között kerül megrendezésre a fesztivál, ahol temérdeknyi sült pisztránggal várják majd az érdeklődőket.

Pisztráng és bor

 A Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál halai 

A tervek szerint a háromnapos fesztivál során ezer kilogrammnyi pisztrángot sütnek majd meg többféle elkészítési módban. Többek közt lesz a kínálatban tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is. Tapolcán igen híres karsztvízekben éltek a pisztrángok, de a patak elapadása után a pisztrángok átköltöztek a tapolcai barlangokból kiáramló tiszta, oxigén dús télen-nyáron 17 fokos karsztvízekbe.

Emellett rengeteg féle bor is felsorakozik majd a fesztiválon, hiszen Tapolca borairól is méltán híres a kettő együttes fogyasztásának mennyei íz világára is szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet.: Tíz neves környékbeli borház kínálja majd a Balatoni borvidékek jellegzetes borait .

hirdetes

Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál programjai 

  A fesztivál péntek este fél 7 kor veszi kezdetét a megnyitó ünnepséggel és minden nap koncertek zárják majd a napokat. Napközben pedig családi programok, interaktív játékok , versenyek várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Többek között fellép majd a P.A.S.O zenekar, Péterfy Bori& Loveband és a Group’N’ Swing zenekar is koncertezik majd.

hirdetes

Vasárnap ugrálóvár, akadálypálya, mászófal várja a gyerkőcöket, vizibiciklis gyorsulási és akadályversenyen is részt vehetnek a vállalkozó szelleműek.

A rendezvényen rengeteg kézműves és népművészeti portéka sorakozik majd fel. Emellett Lesz házi készítésű lekvár, szörp, rétes és sajtkülönlegességek.

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

megengedett hatóanyag-maradék

mg hatóanyag/kg növényi termék egységben kifejezett növényvédő-szer-mennyiség. Ha a... Tovább

elválasztás

1. (biol.) (szekréció) Különböző növényi és állati sejtek egyik életműködése, amellyel... Tovább

Tovább a lexikonra