notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Négy szokatlan étel, amiket nem szívesen kóstolnánk meg

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Négy szokatlan étel

Petra

Ezeket az ételeket bár itthon is fogyaszthatnánk - a denevérleves kivételével - viszont mégis nagyon kevesen mernek ezeknek az ínyencségeknek a közelébe merészkedni, pedig egyáltalán nem biztos, hogy rossz ízűek.

Ételek

Ezeknek az állatoknak némelyikével szinte nap mint nap találkozunk, mégse vetemednénk arra, hogy megkóstoljuk őket – legalábbis azok, akik nem rajonganak az ínyencségekért. Elég bizarr látvány a galambpörkölt, vagy a békacomb, viszont vannak olyanok, akik rajonganak ezekért az ételekért. Sőt, nem is annyira rossz ízűek, csak sokakat már a tudat elborzaszt, hogy miből készültek. Például sokan kirohannának a világból, ha éti csigával, vagy éppen csigapörkölttel kínálnák őket, pedig ezeket az ételeket éttermekben is fel szokták szolgálni.

Ételek

Ez az állat bár nem valami szép látvány, a húsából egész sok mindent el lehet készíteni. A legismertebb békából készült étel talán a békacomb, ami szintén sok embernél kiveri a biztosítékot, viszont az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz ízű lenne. Legalábbis akik már kóstolták ezt az ínyenc ételt, azt mondják, hogy az íze leginkább a csirkéjére hasonlít. A békának egyébként csak a combját használják fel a konyhában, viszont azt a lehető legváltozatosabban. Szoktak készíteni pirított és sült békacombot, sőt, még békalevest is, amihez szintén csak a combot főzik meg.

Ételek

Ami szintén nem örvend túl nagy népszerűségnek, az a galamb hús. Talán ennek az lehet az oka, hogy például a városi galamb, amikkel tele vannak Budapest utcái, nagyon sok betegséget terjesztenek. Ezért érdemes megválogatni, hogy hol eszik az ember galambhúst. Viszont ettől függetlenül a galambhús állítólag nagyon finom és igen változatos ételek készíthetőek belőle, amik közül a legismertebb talán a falusi galambleves, vagy a galambhúsleves. De a lista nagyon hosszú, mert szinte minden húsételhez jól passzol.

Ételek

Ezt az ételt hazánkban nem fogyasztják, viszont annál népszerűbb Délkelet-Ázsiában. Az biztos, hogy ez még az ínyencségeket kedvelőknek is kihívást jelentene, ugyanis még élőben se nyújt valami szép látványt, nemhogy tálalva. A denevérek is igen sok betegséget terjesztenek, ezért valahol érthető, hogy nem szívesen ennénk meg. Ez utóbbi inkább csak a húsevő denevérekre érvényes, ezért Ázsiában gyümölcsevő bőregereket fogyasztanak, amiket levesben főznek meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
591
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 551 099

6/2007. (I. 24.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai... Tovább

orrbagócsok (Oestndae)

a —>rovarok osztályába, a kétszárnyúak rendjébe tartozó parazita fajokat magába... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek