Négy szokatlan étel, amiket nem szívesen kóstolnánk meg

hirdetes

Négy szokatlan étel

Petra

Ezeket az ételeket bár itthon is fogyaszthatnánk - a denevérleves kivételével - viszont mégis nagyon kevesen mernek ezeknek az ínyencségeknek a közelébe merészkedni, pedig egyáltalán nem biztos, hogy rossz ízűek.

Ételek

Ezeknek az állatoknak némelyikével szinte nap mint nap találkozunk, mégse vetemednénk arra, hogy megkóstoljuk őket – legalábbis azok, akik nem rajonganak az ínyencségekért. Elég bizarr látvány a galambpörkölt, vagy a békacomb, viszont vannak olyanok, akik rajonganak ezekért az ételekért. Sőt, nem is annyira rossz ízűek, csak sokakat már a tudat elborzaszt, hogy miből készültek. Például sokan kirohannának a világból, ha éti csigával, vagy éppen csigapörkölttel kínálnák őket, pedig ezeket az ételeket éttermekben is fel szokták szolgálni.

Ételek

Ez az állat bár nem valami szép látvány, a húsából egész sok mindent el lehet készíteni. A legismertebb békából készült étel talán a békacomb, ami szintén sok embernél kiveri a biztosítékot, viszont az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz ízű lenne. Legalábbis akik már kóstolták ezt az ínyenc ételt, azt mondják, hogy az íze leginkább a csirkéjére hasonlít. A békának egyébként csak a combját használják fel a konyhában, viszont azt a lehető legváltozatosabban. Szoktak készíteni pirított és sült békacombot, sőt, még békalevest is, amihez szintén csak a combot főzik meg.

Ételek

Ami szintén nem örvend túl nagy népszerűségnek, az a galamb hús. Talán ennek az lehet az oka, hogy például a városi galamb, amikkel tele vannak Budapest utcái, nagyon sok betegséget terjesztenek. Ezért érdemes megválogatni, hogy hol eszik az ember galambhúst. Viszont ettől függetlenül a galambhús állítólag nagyon finom és igen változatos ételek készíthetőek belőle, amik közül a legismertebb talán a falusi galambleves, vagy a galambhúsleves. De a lista nagyon hosszú, mert szinte minden húsételhez jól passzol.

Ételek

Ezt az ételt hazánkban nem fogyasztják, viszont annál népszerűbb Délkelet-Ázsiában. Az biztos, hogy ez még az ínyencségeket kedvelőknek is kihívást jelentene, ugyanis még élőben se nyújt valami szép látványt, nemhogy tálalva. A denevérek is igen sok betegséget terjesztenek, ezért valahol érthető, hogy nem szívesen ennénk meg. Ez utóbbi inkább csak a húsevő denevérekre érvényes, ezért Ázsiában gyümölcsevő bőregereket fogyasztanak, amiket levesben főznek meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


hőlégfúvó (termogenerátor)

fűtésre, levegő-előmelegítésre szolgáló, meleg levegőt előállító gép. Szénafélék... Tovább

vagyonbiztosítás

az előre nem számítható, váratlan káresemény anyagi következményeket meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek