Belekerült a szög a fába, de hogyan?

hirdetes

Szög a fában rejtély

Szélesi Ferenc - Főkertész

Sok-sok évvel ezelőtt került fel egy kép az internetre, amelyben egy nagyjából „E” - alakú fa és a benne lévő szög játszotta a főszerepet. A kérdés mindig is az volt, hogy hogyan került a szög a fába. A választ most megtudhatod te is, de előtte gondolkodj rajta!

Hogy került a fába a szög?

Számos helyen meg volt már osztva ez a kép, az embereknek rengeteg fejtörést okozott, mindenki gondolkozott rajta, hogyan is kerülhetett a szög a fába. Számunkra egy kicsit hihetetlen volt, hogy valóban csak nagyon kevés ember jött rá a rejtélyre. Nekünk könnyű dolgunk volt, mivel mi készítettünk is ilyet régen még általános iskolában, amikor még volt rendes technika óra és nem a számítógépet nyüstöltük egész nap. Félreértés ne essék, nem okolok senkit amiatt, hogy nem jött rá, hogyan is került bele a szög, csak kicsit érdekesnek találom.

A fában lévő szögről egyébként először csak egy fénykép készült, egy felhasználó azért töltötte fel, mert nagyon tetszett neki, a kép alatt megkérdezte, hogy ki tudja, hogyan készült. A kép készítője elmondta, hogy először csak heccből tette fel a képet, nem is gondolta, hogy több nap fog eltelni, míg valaki rájön a „trükkre”. Pedig így történt, a kép alatt sorban jöttek a kommentek és senki nem tudta kitalálni, hogyan is történt ez. Aztán felkerült egy videó, ami megoldotta a rejtélyt! Gondolkozz még egy kicsit, hátha kitalálod, hogyan is került a szög a fába, aztán lapozz a következő oldalra, ahol megmutatom a megoldást! 

hirdetes
Hogy került a fába a szög?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


sárgaság (ikterusz, icterus)

az —>epefesték-forgalom zavara; az epefesték (bilirubin, biliverdin) fölhalmozódik a... Tovább

hidraulikus motor (hidromotor)

forgó mozgással működő berendezés, amely a munkafolyadék hidrosztatikus energiáját... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek