szárnyas hangyák elleni legjobb védekezés

Hogyan szabadulj meg a szárnyas hangyáktól – 5 módszer, hogy megszabadulj a nyüzsgő kártevőktől

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A szárnyas hangyák félelmetes kártevők, amelyek bár ártalmatlanok, irritálóak vagy ijesztőek lehetnek, amikor rajzanak. Emiatt sok emberben felmerül a kérdés, hogyan lehet megszabadulni a szárnyas hangyáktól, és mit tehet, hogy megakadályozza, hogy elszaporodjanak a házban.

szárnyas hangyák ellen

Ezt tedd szárnyas hangyák ellen!


A szárnyas hangyák termékeny hím és nőstény hangyák, amelyek elhagyják a fészket, hogy új kolóniát hozzanak létre. Természetükből adódóan hajlamosak rajzásra és szaporodásra gyülekezni. Ugyanazok az okok miatt, amelyek miatt a hangyák bekerülnek a házba, a szárnyas hangyákat az élelmiszer, a menedék és a szaporodáshoz szükséges biztonságos hely vonzza. Ezért fontos megtanulni, hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól és a szárnyas hangyáktól, hogy megvédjük otthonunkat és udvarunkat az általuk okozott kellemetlenségektől.

Szakértőkkel beszélgettünk, hogy megtudjuk, mi vonzza a szárnyas hangyákat, és hogyan lehet végleg megszabadulni tőlük.

HOGYAN SZABADULJUNK MEG A SZÁRNYAS HANGYÁKTÓL

Bár nagy számban zavaróak és riasztóak lehetnek, a repülő hangyák nem okoznak kárt, és általában olyan gyorsak, ahogy megjelennek, általában néhány órán belül el is mennek. Ezidőben lehetőséget biztosítanak a madarak számára, hogy táplálékot találjanak fiókáik számára, és megnövekedett egyedszámuk pozitív jelnek tekinthető természetes ökoszisztémánk számára.


Miután hosszan tartó meleg időszakot tapasztaltunk országszerte, azt látjuk, hogy nagy számban szállnak fel az égbe repülő hangyák, amint bújnak elő, hogy megfelelő párosító partnert keressenek.


Noha ezek a poloskák rendben vannak kint, amint belépnek az otthonunkba, károsíthatják a szigetelést, vagy veszélyt jelenthetnek az étel körül. Szerencsére van néhány módja annak, hogy megszabaduljunk a szárnyas hangyáktól, ha behatoltak az otthonunkba, mielőtt kolóniát hoznának létre a házon belül.


1. A BELÉPÉSI PONTOK ELFOGLALÁSA


Az asztalos hangyákkal ellentétben a szárnyas hangyák általában kint maradnak, ahol befurakodhatnak a talajba és párosodhatnak a levegőben. Amikor azonban az otthonunkban kötnek ki, valószínűleg véletlenül kerültek be.

A szárnyas hangyák belépési pontja lehet olyan egyszerű, mint egy nyitott ablak vagy egy törött szellőző, vagy valami nehezebb megtalálni, például repedés vagy lyuk. Fontos, hogy ezeket a bejáratokat lehetőleg a rajok kezdete előtt teljesen le kell zárni, hogy a hangyák ne szoruljanak csapdába otthonodban.


Ha bezárod ezeket a belépési pontokat, miután beléptek a térbe, akkor több behatolót távol tarthatsz, de más eszközöket kell használni a fennmaradó kártevők eltávolítására az ingatlanból.

2. AZONNALI ELTÁVOLÍTÁSHOZ HASZNÁLJ PORSZÍVÓT


Ha szárnyas hangyák nyüzsögnek otthonodban vagy megtelepedtek a lakásban, a vákuum segítségével a leghatékonyabb módja annak, hogy egyszerre távolítsuk el a nagy felületeken lévő rajzásokat.


Ha a vákuum módszert használjuk, tanácsos a porszívót egy külső szemétbe vagy sövénybe üríteni (amíg nincs más törmelék a vákuumban), amint azokat összegyűjtötték, hogy megakadályozzuk, hogy visszataláljanak otthonunkba.

3. HASZNÁLJO NÖVÉNYVÉDELMI SZEREKET VAGY PERMETEKET


Bár nem olyan gyors megoldás, mint a vákuum, a természetes peszticidek vagy a saját készítésű rovarpermetek kipermetezése segíthet a szárnyas hangyák és a mászó hangyák eltávolításában. Ha ezeket a spray-ket bent használjuk, győződjünk meg arról, hogy nem mérgező fajtát használunk, és óvatosan permetezzük a berendezési tárgyak és az egészségünk védelme érdekében.


A természetes spray egy rész folyékony mosogatószerből, két rész vízből és néhány csepp borsmentaolajból készíthető. Az erős illatú menta aromák egyike a sok szagnak, amelyet a hangyák utálnak, és elriasztják őket attól, hogy megtelepedjenek otthonunkban vagy környékén. Ez a megoldás segít rögzíteni a hangyákat, végül kiszárítani és megfojtani őket.

4. A TELEP KIÍRTÁSA


A leghatékonyabb módja annak, hogy végleg megszabaduljunk a szárnyas hangyáktól, ha megtámadjuk a forrást. Mint minden kártevő fertőzést, nehéz lesz véglegesen eltávolítani anélkül, hogy megszüntetnék otthonukat és táptalajukat. Ha meg tudjuk határozni a kolónia általános területét, állítsunk be csalicsapdát, hogy a kolóniát egyszerre megszüntessük.

Csalicsapda készítéséhez keverj össze bármilyen édes anyagot, például mézet vagy melaszot bóraxszal. A munkáshangyák összegyűjtik ezt a csalit, és visszaviszik a fészekbe, ahol elpusztítják a kolóniát.

Alternatív megoldás az inszekticid por alkalmazása, amelyet be lehet fecskendezni a telepbe. Ehhez tudni kell a kolónia és alagútjainak pontos elhelyezkedését, ezért a legjobb, ha profi irtókra bízza a kívánt eredményt anélkül, hogy kárt okozna magának vagy kerti elképzeléseinek.

5. HÍVJ SZAKEMBERT


A professzionális kártevőirtók segíthetnek megszabadulni a kártevők inváziójától, bár a szárnyas hangyák esetében valószínűleg újra eltűnnek azokban az órákban, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy valakit felhívjon otthonában. Ha azonban van egy zavaró kolónia, amelyet megtalált, ők meg tudják oldani ezt. Ha azonban nem okoznak problémát, hagyd békén a szárnyas hangyákat, mivel az ökoszisztéma fontos részét képezik, és kiváló táplálékot nyújtanak a vadon élő madaraknak.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vállalati egyesülés

egy v. több önálló mg. vállalat új vállalatban való működése, az önálló vállalatok... Tovább

durva fésűsgyapjú

az a fésűsgyapjú-minőség, amikor a szálak átmérője 24—26 um, tehát A/B... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert