Szaloncukor készítése saját kezűleg

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Készítsünk isteni finom szaloncukrot saját kezűleg!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ugye mennyivel jobb lenne igazi, házi finomságot enni karácsonykor, amiről tudod is miből készült? Idén ne vásárolj feleslegesen aromával telepakolt szaloncukrot – hanem készítsd el saját magad a karácsony egyik legkedveltebb kellékét otthon!

Készítsünk szaloncukrot saját kezűleg

A karácsony ma már szinte elképzelhetetlen szaloncukor nélkül. Kutatások alapján ebben az időszakban egy átlagos család 1,5 kiló szaloncukrot fogyaszt el, ami hát valljuk be, nem kevés. A boltok polcain pedig egyre több az ócska, ízetlen vagy túlaromázott szaloncukor. Szerintem ez különösen igaz a kókuszos ízre – gyermekkorom kedvencére. Évről évre egyre kevésbé fogyaszthatóak ezek a szaloncukrot, a minőségi termékek ára pedig az egekbe szökött. Ha te is szeretnél otthon készült, igazán ízletes kókuszos szaloncukrot a karácsonyfa alá, annak semmi akadálya! Egész egyszerűen elkészíthető ez a nagyszerű finomság, és hidd el, nagy sikere lesz! 

Hozzávalók nagy családra: a töltelék: 100 dkg kókuszreszelék, 100 dkg vaj, 100 dkg cukor, 4 dl tejszín. A bevonat: 80 dkg jó minőségű csokoládé (ét vagy tej – ízlés alapján), 6-7 evőkanál olaj. Az itt leírt adagból két nagy tepsinyi szaloncukor készülhet, ha nincs igény ilyen mennyiségre felezd el az adagokat nyugodtan!

hirdetes

Két nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tejszínt, a cukrot és a vajat tedd bele egy nagy lábasba, és forrald össze, amíg teljesen elkeveredik benne minden hozzávaló, és a vaj is felolvad. Vedd le a tűzről a keveréket, és öntsd hozzá a kókuszreszeléket. Ha szeretnéd, tovább ízesítheted fahéjjal, vaníliás cukorral, vagy amivel csak szeretnéd. Az alaposan elkevert masszát oszlasd el a két tepsibe egyenlő arányban.

A masszának kb. centi vastagnak kell lennie, de ha több kókusszal szeretitek lehet vastagabb is. Hagyd kihűlni a kókuszos keveréket, majd hűlés után tedd a hűtőbe egy éjszakára. Ha kihűlt, vágd apró kockákra a kókuszt. Ekkor már egy viszonylag szilárd állagú masszának kell lennie a kókuszos tölteléknek, és szépen szeletelhető, kivehető a tepsiből.

Készítsd el a csoki bevonatot!

Egy lábasban forralj vizet és egy hőálló (pl. fém) tálba tedd bele a csokit, és tedd a forró víz fölé a lábas tetejére. A csoki itt szépen lassan fel fog oldódni, de kevergesd folyamatosan. Keverd hozzá az olajat, és mikor szép egységesre olvadt, mártogasd bele a kókuszkockákat, és egy sütőpapíron hagyd megszilárdulni a csokit. Egyszerre nem érdemes az egész csokit felolvasztani, mert nem tudsz olyan gyorsan dolgozni és becsomósodik – így azt ajánlom részetekben készítsd a csokibevonatot.

hirdetes

Ha elkészültél mindennel, és szépen megszáradt a csoki is, jöhet a csomagolás! Persze ezt akár ki is hagyhatod, anélkül is nagy sikere lesz, de érdemes pár darabot mutatóba szép csomagolásba tenni. Mivel ez az édesség tejszínes, ezért nem áll el olyan sokáig, mint a bolti mű-csokoládék. Hűtőben tárold, így azért 3-4 hétig fogyasztható marad, de szerintem úgyis hamarabb elfogy majd ez a különleges finomság!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2019-12-21

A sütemény, ami nem hiányozhat a karácsonyi asztalról – A tökéletes zserbórecept

A zserbó hozzátartozik a karácsonyi ünnepkörhöz, éppen ezért most megmutatom nektek a tökéletes zserbó receptjét. Olvassátok el cikkünket és ismerjétek meg a zserbó receptjét!

2019-12-05

Ne sajnáld a karácsonyi fenyőfát, ezért van!

Egyáltalán nem ártunk senkinek és semminek azzal, ha valódi fenyőt állítunk karácsonyfának. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a valódi karácsonyfák állításáról!

2019-12-03

A mikulásvirág könnyfakasztó legendája

A mikulásvirág a karácsonyi ünnepek egyik legcsodálatosabb díszévé nőtte ki magát, azt viszont, hogy milyen utat járt be ezért, kevesen tudják, ismerjétek meg a mikulásvirág legendáját!

2019-11-11

Készíts adventi koszorút saját kezűleg – Példák és instrukciók szakértőktől!

Adventi koszorú készítése saját kezűleg, mostani cikkemben remek adventi koszorúötleteket mutatok nektek, de még azt is elmondom, hogyan készíthettek adventi koszorút!

2019-12-12

A tél finomságai – Forralt bor, krampampuli, kinderpuncs (RECEPTEK)

Forralt bor, krampampuli és kinderpuncs receptek – Készítsetek ti is isteni finom forralt bort, mostani cikkemben megmutatom a legtökéletesebb forralt bor receptjeit!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


kopárosodás

a talaj eróziós lepusztulása, amit víz, szél v. a kettő együttesen válthat ki. A... Tovább

Spinoza (ADV 8784)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek