A spenót fajtái

A spenót fajtái

GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A spenótnak három fő fajtáját különböztetjük meg: savoy, félsavoy és simalevelű. Lássuk, hogy mik is ezek valójában!

A spenót fajtái

Savoy spenótok

A savoy spenótok szívósak és jól tűrik a hideget is. Leveleik gyűröttek, aminek köszönhetően valamivel nehezebb megmosni őket, mint simább levelű rokonait. Érdemes tehát folyó víz helyett hideg vízbe tenni őket, és hagyni, hogy a kosz kiázzon belőlük.

Hammerhead – Ez egy lisztharmatnak ellenálló változat, ami mindössze 27 nap alatt beérik.

Bloomsdale – Ez a savoy spenót 30 nap alatt érik be, de hajlamos nagyon gyorsan felmagzani.

Félsavoy spenótok

A félsavoy spenótok szintén nagyon szívósak, és habár jól tűrik a hideget is, nem ez a legelőnyösebb tulajdonságuk. Erősségük, hogy ellenállóbbak a betegségekkel szemben, és lassabban is magzanak fel, mint a savoy spenótok. Mindemellett leveleik sem annyira gyűröttek, így könnyebb lemosni őket.

Kolibri – Egy közepesen/lassan felmagzó spenót, ami 29 nap alatt érik be.

Reflect – Remekül ellenáll a betegségeknek és 28 nap után szüretelhető is. Nem magzik fel túl gyorsa.

Tasman – 28 nap alatt érik be, de viszonylag gyorsan fel is magzik.

Tundra – Sötétzöld levelei már 27 nap elteltével letépkedhetők, de viszonylag hamar fel is magzik.

Acadia – Az Acadia spenótnak csillogó, sötétzöld levelei vannak, és 27 nap alatt érik be. Közepesen lassan magzik fel.

Devanath képe a Pixabay -en.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

virágazt

Több ->virágból álló, levél nélküli szaporító hajtásrendszer, a ->megtermékenyítést... Tovább

gabona-sortávolság

a 16 —> gabonafélék vetési sorközeinek hagyományos (10,5—12 cm-es) szélessége. Tovább

Tovább a lexikonra