Rózsaszirom lekvár készítése otthon- egyszerű és nagyon finom!

Készíts te is különleges lekvárt! Rózsaszirom lekvár házilag

AN
hirdetes

Házi rózsaszirom lekvár - egy egyszerű, finom recept, amelyet vadrózsa szirmokkal készítenek, tökéletes pirítósra, pogácsára, palacsintára, fagylaltra vagy süteményre kanalazva.

Rózsaszirom lekvár készítése egyszerűen

Ha egy igazán finom és különleges receptet szeretnél kipróbálni, akkor ezt a rózsaszirom lekvárt mindenképp készítsd el!

Legalább olyan finom, mint az eper, a málna, a szeder, a füge vagy más gyümölcslekvárok, ha nem finomabb. Az illatos rózsa íze erős és édes, anélkül, hogy túlzás lenne. Ha elkészíted nehezen fogod megállni, hogy ne ezt tedd mindenre!

Elkészítése roppant egyszerű, mindössze 5 összetevőre van szükség és 30 perc alatt elkészül.

 

Hozzávalók:

Cukor: Használhatsz kristálycukrot vagy nádcukrot is hozzá, viszont nem lesz ugyanaz az íze a kettőnek. Én azt javaslom, hogy nádcukorral készítsétek el.

Pektin: A pektin azért szükséges, hogy a lekvár állagot megkapjuk.

Rózsaszirom: A legfontosabb. Többféle ehető rózsa létezik, amelyeket használhatsz, mindegyike kissé eltérő ízeket és színeket eredményez. A legjobb, ha vékony és/vagy finomabb szirmokkal rendelkező rózsákat használsz, hogy a szirmok lágyak legyenek, ne pedig rágósak.

Citromlé: Ez segít a lekvár megfelelő állagának kialakításában, valamint élénkíti a lekvár és a szirmok színét, és kellemes ízt ad a lekvárhoz. Használhatsz palackozott citromlevet is, de a friss citromlevet jobban ajánlom.

hirdetes

Ezenkívül még szükségünk lesz vízre.

 

Milyen eszközökre lesz szükség?

Először is egy magasfalú edényre lesz szükségünk, ezenkívül egy hőálló spatulára és végül befőttesüvegekre.

 

hirdetes

Elkészítés menete:

1. lépés: Készítsd elő a rózsákat, majd kezd a szirmok eltávolításával és jó alapos megmosásával.

2. lépés: Először keverd össze a cukrot és a pektint egy tálban. Ezután tegyük egy edénybe a cukor és pektinkeverékt, majd adjuk hozzá a vizet és a rózsaszirmokat.

3. lépés: Melegítsük a keveréket alacsony / közepes lángon, folyamatosan keverve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ne emeld a hőmérsékletet, amíg fel nem oldódik teljesen, különben szemcsés lekvárt és / vagy cukorkristályok képződését okozhatja.

4. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, majd folytassuk a melegítést valamivel magasabb hőmérsékleten további 5-10 percig (csak egyszer vagy kétszer megkeverve), így a keverék elkezdhet sűrűsödni.

5. lépés: Vegyük le a tűzről és hagyjuk, hogy a lekvár lehűljön. Eközben vegyük elő a befőttesüvegeket, amibe majd átöntjük a lekvárt.

6. lépés: Öntsük a befőttesüvegekbe, végül zárjuk le az üvegeket, és készen is van a lekvár!

 

Hogyan kell tárolni?

Mivel nem használunk hozzá tartósítószert, így legfeljebb két hónapig áll el a hűtőben vagy a fagyasztóban legfeljebb 6 hónapig.

Mivel együk a rózsaszirom lekvárt?

Rengeteg módja van a rózsaszirom lekvár elfogyasztásának. Például pirítósra, croissant-ra vagy palacsintára kenve. Valamint jól működik desszertek önteteként is - például fagylalthoz is jól megy, valamint a krémes reggeli és desszert ételeket, például a rizspudingot vagy az éjszakai zabkását is feldobhatjuk ezzel a lekvárral.

Természetesen ez jól működik a süteményekkel, macaronnal és még a banánkenyérrel is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-10-08

Az angolkert egy varázslatos kertészeti élmény: így alakíts ki otthon

Az angolkert kialakítása egy varázslatos kertészeti élmény, ha követed ezt az útmutatót, segít neked egy igazi angolkert kialakításában. Próbáld ki Te is!

2024-10-09

Botanikai tulipán vagy törpe tulipán? Ismerd meg ezeket a vad fajtákat

A botanikai tulipánok és törpe tulipánok nem csak szépségükkel, hanem ellenállóságukkal is kiemelkednek. Ismerd meg ezeket a csodaszép vad tulipán fajtákat.

2024-10-16

Ha a karácsonyi kaktusz fonnyad: tippek a megmentéséhez

Ha a karácsonyi kaktusz fonnyad, akkor érdemes utánajárni, hogy mi okozza és tenni a növény egészségéért. Az ünnepekre virágzó karácsonyi kaktuszod lehet.

2024-10-11

Zebrapletyka gondozása: mikor és hogyan metszd meg hogy dús legyen

A zebrapletyka gondozása nem bonyolult, de ahhoz, hogy igazán szép legyen, érdemes extra metszéssel segíteni a növény fejlődését. Így lehet csodaszép!

2024-10-23

A tűzvirágfa: egy madagaszkári csoda, ami pillanatok alatt megnő

A tűzvirágfa egy egzotikus kincs, gyors növekedésével és káprázatos, lángoló virágaival lenyűgöző dísze lehet kertünknek. Ismerd meg te is lángfa szépségét!

2024-10-22

Kroton gondozási tippek: Így segíts neki a legszebb színekben ragyogni

A kroton lenyűgöző, színpompás szobanövény, amely megfelelő gondozással ragyogó színekben tündökölhet, és igazi egzotikus dísze lehet otthonodnak. Így ápold!

2024-10-22

Fenntartható gazdálkodás: hogyan csökkentsd az energiafelhasználást a termelés során?

Csökkentsd a gazdaságod energiafelhasználását tippjeinkkel. Ismerd meg az energiatakarékos rendszerek, megújuló energiaforrások és új technológiák előnyeit!

2024-10-11

Szilvatorta recept a New York Times-ból: 40 éve hódít egyszerűségével

A szilvatorta, amelyet először a New York Times tett közé és nagyon népszerű édességgé vált. Olvasd el a történetét és a gyors és egyszerű pite receptet.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

anyakoca kiválasztása

a tenyészkiválasztás fő törekvése, hogy azok az egyedek kapjanak szerepet az új nemzedék... Tovább

homoki bab (csicseribab, piribab, tehénborsó, Vigna sinensis [L.] Endl. var. sinensis [Stickmann Hegi])

a pillangósok családjához tartozik. Virágja szimmetrikus, a csónak nem kunkorodik. Levele kék.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek virág