Rózsaszirom lekvár készítése otthon- egyszerű és nagyon finom!

hirdetes

Készíts te is különleges lekvárt! Rózsaszirom lekvár házilag

AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Házi rózsaszirom lekvár - egy egyszerű, finom recept, amelyet vadrózsa szirmokkal készítenek, tökéletes pirítósra, pogácsára, palacsintára, fagylaltra vagy süteményre kanalazva.

Rózsaszirom lekvár készítése egyszerűen

Ha egy igazán finom és különleges receptet szeretnél kipróbálni, akkor ezt a rózsaszirom lekvárt mindenképp készítsd el!

Legalább olyan finom, mint az eper, a málna, a szeder, a füge vagy más gyümölcslekvárok, ha nem finomabb. Az illatos rózsa íze erős és édes, anélkül, hogy túlzás lenne. Ha elkészíted nehezen fogod megállni, hogy ne ezt tedd mindenre!

Elkészítése roppant egyszerű, mindössze 5 összetevőre van szükség és 30 perc alatt elkészül.

 

Hozzávalók:

Cukor: Használhatsz kristálycukrot vagy nádcukrot is hozzá, viszont nem lesz ugyanaz az íze a kettőnek. Én azt javaslom, hogy nádcukorral készítsétek el.

Pektin: A pektin azért szükséges, hogy a lekvár állagot megkapjuk.

Rózsaszirom: A legfontosabb. Többféle ehető rózsa létezik, amelyeket használhatsz, mindegyike kissé eltérő ízeket és színeket eredményez. A legjobb, ha vékony és/vagy finomabb szirmokkal rendelkező rózsákat használsz, hogy a szirmok lágyak legyenek, ne pedig rágósak.

Citromlé: Ez segít a lekvár megfelelő állagának kialakításában, valamint élénkíti a lekvár és a szirmok színét, és kellemes ízt ad a lekvárhoz. Használhatsz palackozott citromlevet is, de a friss citromlevet jobban ajánlom.

hirdetes

Ezenkívül még szükségünk lesz vízre.

 

Milyen eszközökre lesz szükség?

Először is egy magasfalú edényre lesz szükségünk, ezenkívül egy hőálló spatulára és végül befőttesüvegekre.

 

hirdetes

Elkészítés menete:

1. lépés: Készítsd elő a rózsákat, majd kezd a szirmok eltávolításával és jó alapos megmosásával.

2. lépés: Először keverd össze a cukrot és a pektint egy tálban. Ezután tegyük egy edénybe a cukor és pektinkeverékt, majd adjuk hozzá a vizet és a rózsaszirmokat.

3. lépés: Melegítsük a keveréket alacsony / közepes lángon, folyamatosan keverve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ne emeld a hőmérsékletet, amíg fel nem oldódik teljesen, különben szemcsés lekvárt és / vagy cukorkristályok képződését okozhatja.

4. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, majd folytassuk a melegítést valamivel magasabb hőmérsékleten további 5-10 percig (csak egyszer vagy kétszer megkeverve), így a keverék elkezdhet sűrűsödni.

5. lépés: Vegyük le a tűzről és hagyjuk, hogy a lekvár lehűljön. Eközben vegyük elő a befőttesüvegeket, amibe majd átöntjük a lekvárt.

6. lépés: Öntsük a befőttesüvegekbe, végül zárjuk le az üvegeket, és készen is van a lekvár!

 

Hogyan kell tárolni?

Mivel nem használunk hozzá tartósítószert, így legfeljebb két hónapig áll el a hűtőben vagy a fagyasztóban legfeljebb 6 hónapig.

Mivel együk a rózsaszirom lekvárt?

Rengeteg módja van a rózsaszirom lekvár elfogyasztásának. Például pirítósra, croissant-ra vagy palacsintára kenve. Valamint jól működik desszertek önteteként is - például fagylalthoz is jól megy, valamint a krémes reggeli és desszert ételeket, például a rizspudingot vagy az éjszakai zabkását is feldobhatjuk ezzel a lekvárral.

Természetesen ez jól működik a süteményekkel, macaronnal és még a banánkenyérrel is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-30

Ezeken a helyeken biztosan megmarad a hó: ide menj, ha élvezni akarod a hó csodáit

Fedezd fel Magyarország téli varázslatát Dobogókőn, Mátrafüreden és Kékestetőn, ahol a hó borította tájak felejthetetlen élményeket kínálnak az év utolsó napján.

2023-11-30

Az országot ugyan ellepte a hó, de olyan sose lesz, mint 1987-ben

Ahogy betoppan a hideg és a hó a városokba, időutazásra indulhatunk vissza 36 évvel ezelőtt, az 1987-es januári hóviharba, mely szinte megbénította Magyarországot.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

biobrikett

szárított fa- és kóróhulladékból, mg. ->melléktermékekből sajtolt, henger v. tégla alakú... Tovább

42/2006. (V. 31.) FVM rendelet

a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek virág