Ismerd meg a ropogós palacsinta receptjét!

Így készül a ropogós palacsinta

Új szintre emeltük a palacsintakészítést, nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire imádom a ropogós palacsintát, soha életemben nem ettem még ennél finomabbat! Tényleg ki kellene próbálnia mindenkinek! 


Ropogós palacsinta recepttel

Palacsintát szinte mindenki tud készíteni, aki még nem próbálta, minél hamarabb kezdje el, nem nagy ördöngösség, férfiember létemre még nekem is sikerült elsőre, jó, nem tökéletesen, de sikerült! A palacsinta azon kevés ételek közé tartozik, amit igazából nem lehet elrontani, egy korábbi cikkemben már megmutattam nektek, hogyan készül a világ legegészségesebb palacsintája, ha lemaradtatok volna róla, akkor kattintsatok ide, és ismerjétek meg!

Most viszont egy teljesen másmilyen palacsintát fogok mutatni nektek, én hihetetlen módon beleszerettem! Ropogós, eszméletlenül finom, és ahogy kifolyik belőle a meleg töltelék, áááh, valami isteni, nem is lehet szavakba önteni az élményt! Amikor először készítettem, a barátnőm bolondnak nézett, aztán csak ette, ette, és másnap is ette, más nem is kellett neki. Egy szó, mint száz, nem fogtok benne csalódni és gyorsan el is lehet készíteni! A következő oldalon megosztom veletek a receptjét! 

Ropogós palacsinta recepttel

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 36 dkg sima liszt
  • 2 tojás
  • 8 dl tej
  • 1 kanál cukor
  • kevés só

A töltelékhez

  • 60 dkg tisztított, reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 3 kanál baracklekvár
  • 5 dkg durvára vágott mandula
  • 5 dkg mazsola

A sütéshez

  • 2 tojás 
  • finomra őrölt zsemlemorzsa
  • olaj

A tetejére fahéjas cukor.

Elkészítés

A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.

Forrás: bidista.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2020-11-03

Fillérekből készíthetünk ízletes madáreleséget!

Házilag is készíthetünk madáreleséget, ez pedig sokkal jobb és olcsóbb megoldás, mint a boltban kapható madáreleség. Nézzük, hogyan készül ízletes madáreleség.

2021-01-23

Hogyan viseld gondját öreg kutyádnak?

Akár az emberek, úgy a kutyák is öregednek. Amikor négylábúink már ebben a korba érnek, ugyanúgy ragaszkodnak, de több odafigyelésre van szükségük reszünkről.

2020-11-14

Olcsó és szuper ötlet – Így szántsd fel kertedet sertéseiddel!

A következő cikkből megtudhatod, hogy hogyan használhatod sertéseidet kerted felszántására, és hogy mely fajták a legideálisabbak erre a feladatra!

2020-11-14

CSAK ezekkel szabad etetni a madarakat! - Szakértői tanácsok mindenkinek!

A madarak etetéséről sajnos sokan nem tudnak szinte semmit, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben számtalan szuper ötlet vár mindenkit!

2021-01-19

Segítsd a madarakat átvészelni a telet!

Te is szereted a kismadarakat? A csicsergésüket? AKkor segítsd őket néhány aprósággal, hogy átvészeljék a hideg téli hónapokat! Olvass tovább és tudj meg többet!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2021-01-19

Csillagjázmin - virágzó fal nyáron, zöld felület télen

A csillagjázmin rendkívül strapabíró növény. Nyáron virágzó, télen zöld felületet kölcsönöz a ketedet csúgító üres falnak. Nevelése egyszerű, hidegtűrő.

2019-12-12

ENSZ-javaslat: felejtsd el a húst, egyél rovarokat rizzsel!

Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már nem ehetünk húst, ezért át kell állnunk a rovarevésre!

További cikkek ebben a témában


önelszámoló egység

önálló érdekeltséggel (termelési költség és eredményterv) rendelkező szervezeti egység,... Tovább

halak betegségei

lehetnek fertőző eredetűek, amelyeket vírusok, baktériumok, algák és gombák okoznak, ide... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság