Ismerd meg a ropogós palacsinta receptjét!

hirdetes

Így készül a ropogós palacsinta

Új szintre emeltük a palacsintakészítést, nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire imádom a ropogós palacsintát, soha életemben nem ettem még ennél finomabbat! Tényleg ki kellene próbálnia mindenkinek! 

Ropogós palacsinta recepttel

Palacsintát szinte mindenki tud készíteni, aki még nem próbálta, minél hamarabb kezdje el, nem nagy ördöngösség, férfiember létemre még nekem is sikerült elsőre, jó, nem tökéletesen, de sikerült! A palacsinta azon kevés ételek közé tartozik, amit igazából nem lehet elrontani, egy korábbi cikkemben már megmutattam nektek, hogyan készül a világ legegészségesebb palacsintája, ha lemaradtatok volna róla, akkor kattintsatok ide, és ismerjétek meg!

Most viszont egy teljesen másmilyen palacsintát fogok mutatni nektek, én hihetetlen módon beleszerettem! Ropogós, eszméletlenül finom, és ahogy kifolyik belőle a meleg töltelék, áááh, valami isteni, nem is lehet szavakba önteni az élményt! Amikor először készítettem, a barátnőm bolondnak nézett, aztán csak ette, ette, és másnap is ette, más nem is kellett neki. Egy szó, mint száz, nem fogtok benne csalódni és gyorsan el is lehet készíteni! A következő oldalon megosztom veletek a receptjét! 

hirdetes
Ropogós palacsinta recepttel

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 36 dkg sima liszt
  • 2 tojás
  • 8 dl tej
  • 1 kanál cukor
  • kevés só

A töltelékhez

  • 60 dkg tisztított, reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 3 kanál baracklekvár
  • 5 dkg durvára vágott mandula
  • 5 dkg mazsola
  • hirdetes

A sütéshez

  • 2 tojás 
  • finomra őrölt zsemlemorzsa
  • olaj

A tetejére fahéjas cukor.

Elkészítés

A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.

Forrás: bidista.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-14

CSAK ezekkel szabad etetni a madarakat! - Szakértői tanácsok mindenkinek!

A madarak etetéséről sajnos sokan nem tudnak szinte semmit, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben számtalan szuper ötlet vár mindenkit!

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2019-12-12

ENSZ-javaslat: felejtsd el a húst, egyél rovarokat rizzsel!

Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már nem ehetünk húst, ezért át kell állnunk a rovarevésre!

További cikkek ebben a témában


címerezés

hibrid kukorica előállítása céljából végzik; a kukorica hímvirágzatát a pollen érése... Tovább

csupasz búza

a —>búza nemzetség egyik alakja. Termesztett búzáink főleg csupasz búzák. Abban tér... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság