Találkoztál már részegen dülöngélő mókussal a kertben? – VIDEÓ!

Találkoztál már részegen dülöngélő mókussal a kertben? – VIDEÓ!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy nagyon érdekes videóra bukkantunk az interneten, ilyet csak nagyon ritkán lehet látni. A főszerepben egy mókus, aki teljesen lerészegedett, hogy miért? Elmondjuk ezt is! 

mókus

Rengeteg mókus van a közelben

A videó az amerikai Minnesota államban készült, ahol rengeteg mókus található. A képsorokat Katy Morlok készítette, aki rendszeresen szokta etetni a háza közelében található kis rágcsálókat. Egyik nap a hűtőszekrényében talált pár darab körtét, amik már eléggé régiek voltak, így nem akarta elfogyasztani. Gondolta, hogy kitűnő ötlet lesz kitenni a gyümölcsöket a mókusoknak. 

A mókuska berúgott…

Az Inver Grove Heights városában élő nő a Fox9 televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nagyjából egy óra elteltével tért vissza a háznál található etetőhöz, azonban teljesen másképpen viselkedett, mint korábban. A Lil Rednek elnevezett mókuska furcsa viselkedése azonnal feltűnt a hölgynek. A kis állatka dülöngélt, teljesen úgy nézett ki, mint aki részeg, alig volt képes egyenesen állni a tálja mellett, még bele is kellett kapaszkodnia, hogy ne essen el. 

Na de mitől rúgott be a mókus? 

A nő azonnal tudta, hogy mi lehetett a baj: a hűtőszekrényben talált gyümölcsök megerjedtek, a mókus pedig tényleg berúgott a körtéktől. Katy elkészítette a videót, majd ezt követően kiment és összeszedte a maradék gyümölcsöt, nehogy életveszélyesen berúgjon a kis állatka. A hölgynek lelkiismeretfordulása lett meggondolatlan tette miatt, egész este a mókusért aggódott, azonban szerencsére nem lett semmilyen komoly baja a mókusnak, másnap már újra olyan volt, mint azelőtt. 

Nem egyedi eset

Az eset egyáltalán nem egyedi, mutatunk még egy videót, amin szintén egy mókuska szerepel. Ő is erjedt gyümölcsöket fogyasztott, de nem körtét, hanem almát, az eredmény viszont teljesen ugyanaz lett, mint ahogyan a videón is látható.

Tanulság

Mindig érdemes átgondolni, hogy milyen ételt teszünk ki az állatoknak, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor nézzük utána az interneten vagy hívjunk fel egy szakértőt! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

libalegelő

silány gyep; ha a libák járják és piszkítják tollukkal, ürülékükkel, más állat nem legel rajta. Tovább

magszárítás

az a kezelési mód, amellyel a nyersen, akár 30—35% nedvességtartalommal betakarított... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok