Razzia a Nagybani piacon

hirdetes

Razzia a Nagybani piacon, több mint 2 milliós a bírság

Kiszner Klaudia

 Csütörtök hajnalban lecsaptak a Budapesti Nagybani piacra a hatóságok. A nem várt vendégek azzal a lendülettel több, mint 2 millió 300 ezer forint bírságot szabtak ki, a 4 tonna zöldség megsemmisítése mellett. A razzia Budai Gyula a vidékfejlesztési minisztérium szervezésében történt.

Razzia a Nagybani piacon

Együttműködő ellenörző szervek

Az ellenőrzés szerda este 11 órakor vette kezdetét és majdhogynem csütörtök reggelig tartott a Nemzeti Adó – és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatóságának a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Készenléti Rendőrség együttműködésével egy teljes, átfogó vizsgálatot végeztek a Nagybanin.

A vizsgálat fő szempontjai

Az átvizsgálás során a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra voltak kíváncsiak az ellenőrök. 153 teherautót vizsgáltak át a pénzügyőrök, a NAV emberei pedig 42 helyszínen végeztek ellenőrzést.„Ők elsődlegesen az áruk eredetét vizsgálták, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték.”
hirdetes

A lefoglalt árú mennyisége

Mind ezek mellett egy próbavásárlással is vizsgálatot végeztek a piac egyik vendéglátóhelyén.„ A Nébih munkatársai a helyszínen tapasztalt jogsértések miatt összesen több mint 4 tonna burgonya és szelídgesztenye megsemmisítését rendelték el.” 
Mind ez nem volt elég az ellenőrök több mint 9 tonna burgonyát, vöröshagymát, koktél paradicsomot, datolyát és csemegeszőlőt foglaltak le. Ezek összesége eredményezte a közel 2 millió 300 ezer forint nagyságú bírságot.
 
 

Forrás: agribusiness.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


lapálysertés

—>fajtajellegében, típusában és termelőképességében eltérő fajtákból álló... Tovább

hidrolízis

víz hatására végbemenő kémiai átalakulás. Hidrolízissel bomlanak le a természetes... Tovább

Tovább a lexikonra