Raktárbezárások Törökbálinton

Raktárbezárások Törökbálinton

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Tejtermékek, lekvárok, müzlik, csokoládék, félkész konyhai termékek hamis adatokkal. -Szerdán három újabb törökbálinti élelmiszerraktárban találtak a hatósági ellenőrök szabálytalan csomagolású és hamisított dátumú árukészleteket, így már összesen négy logisztikai központ működését függesztették fel - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője az MTI-vel.
Raktárbezárások Törökbálinton,  élelmiszerraktár, Tejtermékek, lekvárok, müzlik, csokoládék, félkész konyhai termékek, szabálytalan csomagolású és hamisított dátumú árukészlet, tojáscsomagoló, közegés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Virsinger György elmondta: a fokozott vizsgálódás pénteken kezdődött, s folyamatosan tart az ellenőrzés a raktárvárosban. Ennek során egy illegális tojáscsomagolóra is rábukkantak, ahol egymillió darab, Németországból származó tojás regisztrációját, engedélyeztetését hamisították meg, vagyis nem lehet nyomon követni, hogy honnan származik az árukészlet és az eltarthatósági idejére vonatkozó adatok is bizonytalanok. Ezért elrendelték a nagy mennyiségű tojás megsemmisítését. Más helyeken tejtermékek, lekvárok, müzlik, csokoládék, félkész konyhai termékek hamis adatai miatt szükséges elrendelni a több tíz kamionnyi mennyiségű árunak a megsemmisítését. Az ideiglenesen bezárt raktárakhoz a nap során öt kamion érkezett Olaszországból, Lengyelországból, Németországból, ezeket nem engedték be az üzem területére.
 
Az ellenőrzésekben korábban nyolc állatorvos vett részt, ám éppen a felgyülemlett munka miatt az állomás vezetője Pest megye más területéről további szakembereket rendelt Törökbálintra, s így most összesen húsz állatorvos dolgozik szinte éjjel, nappal, hogy az élelmiszerbiztonsági feladatoknak eleget tegyenek, munkájukat a budaörsi rendőrség emberei is segítik - mondta.
 
Az ellenőrzések tovább folytatódnak, a következő napokban újabb, nem csak törökbálinti hűtőházakban, fagyasztó raktárakban várhatók szigorú állategészségügyi vizsgálatok. Egyúttal a már szétküldött szabálytalan csomagolású élelmiszertételek visszavonását is elrendelte a szolgálat, 27 oldalon felsorolt, több száz olyan áruházról, üzletről van szó, ahol a polcokról be kell vonni ezeket a termékeket.
 
Virsinger György azt is elmondta, hogy ezeknél a szabálytalan csomagolású tételeknél nem lehet pontosan tudni, hogy mikor járt le a szavatosság, ám a tapasztalat szerint a hamisítók általában ügyelnek arra, hogy ne a legrosszabb minőségű áruk kerüljenek forgalomba - így ugyanis kisebb a lebukási veszély - tette hozzá. Így is azonban előfordulhat, hogy a lejárt szavatosságú termékekben olyan baktériumképződés vagy kémiai bomlási folyamat indul meg, amely esetenként panaszokat okozhat a felhasználónál.
 
Az állomás közegészségüggyel való veszélyeztetés miatt megtette a rendőrségi feljelentést.
 
Belicza Andrea, a PMRFK sajtóreferense elmondta: rossz minőségű áru forgalomba hozatala miatt indult büntetőeljárás. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: FVM

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

állategészségügy

társadalmi tevékenység, amelynek célja a társadalom érdekében az állatorvos-tudománynak és... Tovább

szulákpohánka (szulákkeserűfű,Bilderdykia [Fagopyrum])

A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó nemzetség. Elterjedt gyom a mélyre... Tovább

Tovább a lexikonra