A nyári nagy melegben jól fog jönni ez a raklapmedence

Raklapból medence – így csináld!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A medencék világában már a fantázia sem szab határt, bárki építhet kedvére olyan medencét az udvarára, amilyet csak szeretne. Láttunk már mi is rengeteg ötletet, de valahogy ez tetszik a legjobban, olcsó, praktikus és bárki képes elkészíteni, nézd csak meg te is, hogyan!

Készíts te is mutatós raklapmedencét

Rengeteg előnye van ezeknek a medencéknek, olcsóak, praktikusak, akkorát építünk, amekkorát csak szeretnénk, oda, ahova szeretnénk, és mindenki a csodájára fog járni, ugyanis nagyon egyedivé, különlegessé varázsolhatjuk.

A medence többnyire raklapból készül, éppen ezért olcsó. Raklapot ugyanis sok helyen lehet manapság már vásárolni, de ha van ismerősünk, aki olyan helyen dolgozik, ahol raklapra is pakolnak, akkor biztosan tudunk kérni pár darabot akár ingyen is. A raklapok képezik az alját és az oldalát a medencének, fontos figyelni arra, hogy a raklapok pontosan illeszkedjenek egymáshoz, illetve tökéletesen legyenek rögzítve.

Így készíts otthon raklapmedencét

Először az alját készítsük el természetesen, a raklapokat pótoljuk ki lécekkel, főleg a közepét, ezeket a léceket szögeljük rá a raklapokra. A végén helyezzünk rá rétegelt lemezt, hogy kapjunk egy sima felületet. Ezután jöhetnek az oldalai. Csavarozzuk össze az elemeket úgy, hogy pontosan illeszkedjenek.

Az oldalaknál is töltsük ki a hézagokat lécekkel. A raklapokat hosszú csavarokkal rögzítsük egymáshoz, majd az alaphoz is fogjuk hozzá derékszögű pántokkal! Derékszögű pántokkal szintén megerősíthetjük a sarkokat is, egyenes pántokkal vagy kapupánttal pedig az oldalakat! A raklapok között húzhatunk (sőt húzzunk) be drótsodronyt, amit a hozzá kapható bilinccsel fogjunk össze. Ezt minél több sorban használjuk annál stabilabb lesz a medencénk!

A tófóliát a raklap tetejére egy léc alá rögzítjük! És már kész is vagyunk, festeni bármilyen színűre lehet, pont ettől lesz egyedi, és akkor nézzük a gyakorlatot, mutatok nektek egy videót is, ami mindenben segíteni fog. Sok sikert és várom az elkészült medencékről a képeiteket. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet

vizek mezõgazdasági eredetû nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési... Tovább

vízhozam

Az a vízmennyiség,amely természetes v. a mest.vízszállító műnek egy kiválasztott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek