50 évig élt fogságban ez az elefánt

50 évnyi fogságot élt túl egy elefánt

Petra
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Raju, az elefánt gyakorlatilag láncra verve élte le az életét. Viszont az állat hányatott sorsa nemrég véget ért, ugyanis kiszabadították a láncok rabságából. Amúgy kész csoda, hogy Raju még életben van, mert borzalmas dolgokon ment keresztül.

Raju, az elefánt

Néha azért történnek pozitív dolgok is ebben a világban, bár ez a történet se mentes a megrázkódtatásoktól. Ugyanis most egy elefántot szabadítottak ki 50 évnyi fogságból. És hogy mit értünk fogság alatt? Az elefánt, Raju gyakorlatilag egész életét láncokra verve töltötte, ráadásul egyik tulajdonostól a másikig vándorolt, akik úgy adták és vették ezt az állatot, mint egy tárgyat. Az elefánt borzalmas állapotban volt, amikor az állatvédők rátaláltak. Csak az tartott háromnegyed óráig, amíg a láncokból kiszabadították. Mindemellett az elefánt nagyon kimerült volt és mozogni is alig tudott. Viszont mielőtt elkedzték volna leszedni róla a láncokat, történt egy nagyon megható dolog. Ugyanis Raju még mielőtt az állatvédők hozzá láttak volna a munkához, könnyezni kezdett. Mintha előre megérezte volna, hogy jóra fog fordulni a sorsa.

 

Raju, az elefánt

Az elefántot még kölyökkorában szakították el az anyjától és a balsors ekkor vette kezdetét. Az állatot többnyire járókelők és turisták szórakoztatására használták látványosságként, akik ezért cserébe pénzt adtak az állat egykori gazdáinak - vagyis a tulajdonos szó jobban illik rájuk. Ezek az emberek viszont nem igazán foglalkoztak az állat igényeivel, mint például a higénia, vagy az élelem, sőt, még fedél se volt az elefánt feje fölött. Rajut kizárólag pénzkeresésre használták, azon kívül nagyon elhanyagolták. éppen ezért csoda, hogy ez az állat még életben van. Ráadásul Raju életéből még az éhezés se maradt ki, így gyakran előfordult, hogy kénytelen volt szemetet enni.

Raju, az elefánt

A Wildlife SOS alapítvány végül nem bírta tovább ezt az igazságtalanságot és egy mentőakció keretében kiszabadították a meggyötört elefántott. Azonban ez a mentőakció se zajlott egyszerűen, ugyanis az állat tulajdonosai nem mutattak túl sok együttműködést. Sőt, még meg is nehezítették a mentőakciót mindennel, amivel csak tudták. Például még több láncot tettek az elefántra, közöttük tüskés láncot is, hogy megakadályozzák az állat kiszabadítását. Bár a csatát megnyerték, mert valóban sokáig tartott, amíg Rajuról leszedték a láncokat, viszont a háborút elvesztették.

 

Az elefántról viszont nem volt elég lefejteni a láncokat, még meg is kellett nyerni a bizalmát, hogy egyáltalán hajlandó legyen felszállni a kocsira, amivel elszállították arról a helyről, ahol eddig tengődött. De végül hosszú órák után sikerült felcsalogatni Rajut a kocsira és elvitték onnan egy rezervátumba, ahol az elefánt elkezdhet gyógyulni.

Raju, az elefánt

Az elefánt csodával határos módon teljesen jól van. Bár amikor rátaláltak, nagyon kimerült volt és tele volt sebekkel, viszont a gyógyulás folyamata elkezdődött. Raju életében most először élheti át azt, hogy milyen érzés szabadon és láncok nélkül élni.

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

állományváltás

1. az állattartó telepen az állomány teljes cseréje (fertőző betegségtől való... Tovább

fertőtlenítés

célja az ember v. az állat környezetébe került kórokozók elpusztítása v. számuk jelentős... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok