Idén tavasszal ne csak a kerted ragyogjon, hanem Te magad is!

hirdetes

Idén tavasszal ne csak a kerted ragyogjon, hanem Te magad is!

SFV, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ahogyan tavasszal a természet megújul, éppen úgy itt az ideje önmagunkban is rendet rakni és környezetünk csinosítgatása mellett visszatalálni önmagunkhoz is a testi-lelki egészségünk érdekében.

Ragyogj Te is, akár a kerted!

Ha a kerted ragyog, az Téged is ragyogtat


Így, hogy itt a jó idő, már bátran nekieshetünk a konyhakertünk talajának előkészítésének és a vetőmagok elszórásának. Fontos azonban, hogy türelmes légy magaddal is, és a természettel is. Ne próbálj egy-két napba besűríteni mindent, inkább éld meg minden nap egy-két órában kellemes kis szeánszként a kertészkedést, veteményezést! Így nem csak a kerted borul majd virágba, de Te is megnyugszol, mozogsz, időt töltesz a szabadban.


Régiből újat


Ha Te is a komposztálás és a szelektív hulladékgyűjtés híve vagy, akkor pontosan tudod, hogy aligha van olyan, ami szemét. Ahogyan a kerted tápanyagra talál a maradékokból és végtermékekből, úgy gondolhatsz újra mindent Te magad is. Ha tehát úgy érzed idén külsőleg is szeretnél megújulni, akkor se dobd el semmiképp a tavalyi szezon ruhadarabjait, hanem vedd elő a fantáziád és alkoss valami újat! Az már csak bónusz, hogy idén is hódít a trapéz- és a kertésznadrág, valamint a vödörsapka és a szalmakalap. Hát nem zseniális, hogy hordhatod a kedvenc szabadidős darabjaidat szinte divatikonként is?

hirdetes


Gyógyír a bajokra


A növénytermesztésben és az állattenyésztésben pontosan tisztában vagyunk vele, hogy a rendszeres állatorvosi vizsgálatok és a kórokozóktól való megszabadulás folyamatosan fontos. Akárcsak más élőlényekére, ugyanígy igaz ez az emberi szervezetre is. Ha tehát eddig hanyagoltad az orvosi rutinvizsgálatokat, akkor épp itt az ideje bepótolni őket! Ha nem tudod, hol kezdd el az egészet és kihez mivel is fordulhatnál, kérd ki az ismerőseid véleményét, hogy garantáltan olyan dokit találj, aki nem riaszt majd el további 4-5 évre! Kezdőlépésként mi is a figyelmedbe ajánlunk egy jó budapesti fogászatot, szájsebészetet a Móricz Dental személyében!

hirdetes


Régi hajtások helyett újak


Ahogyan a természetnek, úgy testünknek is szüksége van néha egy kis beavatkozásra, hogy igazán megújulhasson és még nagyobb fénnyel ragyoghasson, mint eddig. Úgy, ahogyan a szőlő ágait visszametsszük, hogy új hajtásokat hozhasson, ugyanúgy kell a szervezetünket is megszabadítanunk a felhalmozódott, elöregedett anyagoktól, részektől. Éppen ezért érdemes beiktatnod egy tavaszi tisztítókúrát, visszavágatnod a hajvégeid, vagy éppen elmenni kirándulni egy-két napra, hogy kicsit mind fizikailag, mind pedig lelkileg fellélegezhess.


Ne feledd tehát: ahogyan a növényidről és az állataidról gondoskodsz, ugyanazt a gondolkodást Te is nem csak, hogy megérdemled, de a tested és a lelked kiáltva sikít utána!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

liszteriózis (listeriosis)

főként juhokban, ritkábban más állatfajokban előf. baktériumos betegség, amelynek... Tovább

Bikini (H 46520)

Cukorrépa Cél: rizománia és cerkospóra rezisztens Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek