Pince védelme a rágcsálók ellen

hirdetes

Támadnak a rágcsálók – Így védd ellenük pincédet!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Védekezzünk a rágcsálók ellen

Rágcsálóvédelem - Legyen nálad kapa!

Ez nem feltétlenül a kártevők távoltartását, hanem inkább személyes biztonságod megőrzését szolgálja. Valahányszor a pincébe mész, vigyél magaddal egy kapát (vagy tarts ott egyet), hogy legyen mivel belenyúlnod a zsákokba és ládákba, ami nem a kezed. Ezzel kellemetlen és veszélyes harapásokat és csípéseket kerülhetsz el.

Rágcsálóvédelem - Védd terméseidet rágásmentes acélszövettel

Az egerek nehezen (vagy sehogyan sem) képesek átrágni az acélszövetet. Ha a rágcáslók komoly problémát okoznak pincédben, vedd körbe ládáidat és dobozaidat acélszövettel, illetve ne felejtsd el felülről is erősíteni rájuk egy réteget. Az acélszövetet a pincében és otthonod többi részében (pl. éléskamra) is felhasználhatod a falakon (legalább térdmagasságig) és a padlón is, hogy további védelmet biztosíts készleteidnek.

hirdetes
hirdetes

Rágcsálóvédelem - Biztosítsd pincéd bejáratát

Az egyik legjobb védekezés a kártevők ellen, ha már a pincébe való bejutást is megnehezíted számukra. Fontos, hogy pincéd ajtaja tökéletesen zárjon, és ne legyenek körülötte hézagok, amiken keresztül kisebb állatok vagy rovarok juthatnak be a zárt térbe. Továbbá fogd az előbb említett acélszövetet, és vond be vele a szellőzőnyílásokat is.

Rágcsálóvédelem - Tarts gyöngytyúkokat

A gyöngytyúkok meglepően hasznos állatok. Tény, hogy temperamentumosak és hangosak, de megéri elnézni ezt nekik, mert rengeteget tehetnek pincéd biztonságáért. A gyöngytyúkok nagyszerű házkörüli vadászok, mert az egereket és a rovarokat egyaránt pusztítják, ha találkoznak velük. Mindemellett a kullancsokat is szívesen fogyasztják, illetve nagyszerű (és hangos) bioriasztókként is funkcionálnak (értsd: óriási zajt csapnak, ha veszélyt észlelnek). Ezek a szárnyasok tehát nem csak pincéd biztonságát erősítik, hanem az egész portáét is. Ha szeretnél gyöngytyúkokat tartani, akkor ezt a cikket (https://www.agraroldal.hu/gyongytyuk.html) neked írtuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


bioredukció

nagy molekulájú szerves vegyületek (fehérjék, szénhidrátok, zsírok) aerob v. anaerob... Tovább

kanáriköles (fénymag, fénycirok, Phalaris canarien-sis L.)

a pázsitfüvek családjának tagja. Indiából került hozzánk. A talaj iránt igényes; a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok