Pince védelme a rágcsálók ellen - bevált, egyszerű ötleteket mutatok

hirdetes

Támadnak a rágcsálók – Így védd ellenük pincédet!

Szélesi Ferenc, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy pince nagyszerű megoldás arra, hogy kemény munkád gyümölcseit (és zöldségeit) hosszútávon is megőrizhesd. A probléma csak az, hogy a pincék igazi kincseskamrák a rágcsálók és más kártevők számára és biztos lehetsz benne, hogy idővel a te kincseidre is felfigyel majd néhány váratlan vendég otthonod körül. Szerencsére ezek elől többféleképpen is védekezhetsz, a következőkben pedig meg is osztunk néhány tippet arról, hogy hogyan!

Védekezzünk a rágcsálók ellen

Rágcsálóvédelem - Lépj fel mentával a kártevők ellen

Amennyire imádja sok ember a menta illatát, annyira gyűlölik a rágcsálók és más kártevők. Ha mentát is termesztesz (legyen az borsmenta vagy fodormenta), szórj szét néha belőle egy kicsit a pincében, hogy távol tartsd a hívatlan vendégeket értékes terméseidtől. Egy másik megoldás felforralni néhány mentalevelet egy kis vízben és miután kihűlt, szétfújni azt egy pumpás flakonnal pincédben.

Rágcsálóvédelem - Vess be molygolyókat

A molygolyók hasonlóan működnek, mint a menta – erős szagukkal tartják távol a kártevőket terméseidtől. Készülj fel rá, hogy a szag jó eséllyel téged is távol tart majd a pincétől, de ha nem tervezel túl sok időt tölteni ott, elviselhető lesz.

Rágcsálóvédelem - Alkalmazz profi ragadozókat

hirdetes

Egy macska természeténél fogva nagyszerű kártevővadász lehet. Valahányszor lemész a pincébe, vidd magaddal szőrös házi kedvencedet, hogy rávesse magát mindenre, ami mozog és nincs helye a terméseid között.

Rágcsálóvédelem - Állj ki a terméseidért

Sokan ijedten szaladnak fel a pincéből, amikor egeret látnak. Ez azért rossz ötlet, mert ez azt az üzenetet küldi nekik, hogy nincs mitől félniük. Pedig az egerek sem kedvelik az embereket, ezért ha rendszeresen emlékezteted őket jelenlétedről, ritkábban merészkednek majd elő. Menj le hetente több alkalommal a pincédbe, akkor is, ha nincs ott semmi dolgod. Csapj egy kis zajt és tudasd velük, hogy ott vagy. Továbbá ügyelj pincéd tisztaságára és szabadulj meg rögtön a megromlott, rothadó termésektől.

hirdetes

Rágcsálóvédelem - Helyezz ki csapdákat

Természetesen csapdákat is kihelyezhetsz pincédben az egerek kiiktatására. Választhatsz halálos és kíméletesebb megoldások közül is. Ha nem sajnálod a kártevőket, akkor mérget is alkalmazhatsz ellenük, habár fennáll a veszélye, hogy magukkal viszik azt terméseidre is (mindig mosd meg őket alaposan, mielőtt a tányérra kerülnének). Továbbá ne engedd le házi állataidat és gyermekeidet a pincébe felügyelet nélkül, ha bármilyen veszélyes csapdát használsz az egerek és más rágcsálók elfogására. Egy másik kíméletes megoldás ultrahangos/elektromagnetikus kártevő riasztót használni pincédben. A következő oldalon további hasznos tippek várnak! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyökérgümők

a pillangósokkal együtt élő (szimbiózis), a levegő szabad nitrogénjét megkötő... Tovább

ivarzásszinkronizáció

az egyes állatcsoportok ivarzásának megközelítően azonos időpontra való időzítése.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok