Elképesztő, ahogy ezek az állatok képesek álcázni magukat!

hirdetes

Ezek az állatok profin álcázzák magukat!

Petra, AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Hihetetlen, hogy ezek az állatok mennyire képesek beleolvadni a környezetükbe! Ráadásul olyan állatokat láthatunk ezeken a képeken, akikből ki se néznénk, hogy képesek így eltűnni.

Így álcázzák magukat az állatok

A túlélés sokszor nagy kihívást jelent a vadonban, különösen akkor, ha az adott állat nem éppen a tápláléklánc csúcsán helyezkedik el. Így sokkal nagyobb az esélye, hogy nála nagyobb és erősebb ragadozóknak esik áldozatul, ezért más eszközökhöz kell folyamodnia, mint a fizikai ereje. Éppen ezért fejlesztett ki nem is egy állatfaj olyan képességeket az evolúció során, aminek segítségével eggyé tudnak válni a környezetükkel. Ezeken a képeken például olyan állatok szerepelnek, amikből ki se néznénk, hogy képesek így eltűnni.

Leginkább a kaméleon ismert arról, hogy álcázza magát, de ezzel nincs egyedül. Bár az állatok többsége nem képes megváltoztatni a színét, viszont ha éppen olyan környezetbe kerülnek, ami passzol a szűrük, vagy a tolluk színéhez, szinte észre se vesszük őket. Néhány bogár és kétéltű például nagyon rafináltan meg tud bújni a fákon, vagy a falevelek között.

Néhány állatfaj viszont egyedül nem képes erre az álcázós trükkre, hanem csak akkor, ha csoportban vannak. Bár minket, embereket ők már nem tudnak becsapni, viszont például a zebrák könnyen túljárnak az oroszlánok eszén, amikor csordába verődnek. Ugyanis a csíkok sokasága miatt az oroszlán csak egy hatalmas vonalkódot lát zebracsorda helyett, viszont ha a zebra egyedül kószálna a szavannákon, azonnal kiszúrná. De ugyanez a helyzet egyes halfajokkal is, amiken fényes függőleges csíkok találhatók. Ezeknek a csíkoknak köszönhetően, amikor meglátják őket a ragadozó halak, csak egy nagy foltot látnak belőlük.

Az eddig látott állatok valóban mesterei az álcázásnak, viszont ezt a sünit már nem kell túl sokáig keresni a képen. Bár ha egy nagyobb és erősebb ragadozó próbálna ujjat húzni vele, lehet, hogy pórul járna a tüskék miatt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-06

Tavaszi vadvirágok, melyeket nyugodtan megehetsz

Itt a tavasz lassan, de biztosan és vele együtt nyílnak a szebbnél-szebb virágok is. Tudtad, hogy sok vadvirág ehető? Mutatjuk melyek azok az ehető virágok!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-02-08

Süss farsangra képviselőfánkot, nem fogod megbánni

Ha már unod a farsangi fánkot, süss helyette képviselőfánkot: ez a habos-babos sütemény sokak kedvence, amit lehetetlen szépen enni, de az íz kárpótol mindenért!

2023-02-02

Tényleg tartalmazhatnak rovart a csomagolt élelmiszerek?

Ahogyan halad a világunk, nagyon úgy tűnik, hogy a rovar fehérje lehet a jövő proteinforrása, egyre többet hallani erről. Már a boltokban is találkozhatunk vele.

2023-02-06

Madárfiókát találtam a földön! – ezeket tedd és ne tedd

Hamarosan itt a tavasz és a fészkelési időszak is egyben: ilyenkor gyakran előfordul, hogy fiókát találunk a földön. Ezeket tedd és ezeket ne, ha fiókát találsz!

2023-02-03

Mi az a BARF etetés - jót tesz a kutyámnak?

Egyre gyakrabban halljuk a BARF szót, mint kutya diétát: de mi a lényege és vajon minden kutya számára hasznos? A cikkben kiderül minden információ a BARF-ról!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Solar

Lucerna Cél: extenzív típusú szálastakarmány Leírás:Felálló bokorformát mutató... Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Nyíregyháza Báthori u. 13. 4400 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek