notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Prodexpo, élelmiszeripari kiállítás, konzervek, italok, fagyasztott élelmiszerek, feldolgozott hústermékek, csomagolási technológia, Benedek Fülöp , agrárexport, agráripari technológia

Hirdetés

Prodexpo

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rövid időn belül enyhíteni lehet a szállítási korlátozásokat - 2006. február 12-től került megrendezésre Moszkvában a Prodexpo elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari kiállítás. A magyar cégek részvételét a korábbi évekhez hasonlóan az AMC koordinálta, a nemzeti stand kialakítása, a cégeknek nyújtott szolgáltatások magas színvonalúak voltak. Összesen 20 magyar vállalat élt az állami támogatás lehetőségével, és állította ki termékeit a több mint 300 négyzetméteres nemzeti standon, 5 cég egyéni kiállítóként jelent meg.
Prodexpo, élelmiszeripari kiállítás, konzervek, italok, fagyasztott élelmiszerek, feldolgozott hústermékek, csomagolási technológia, Benedek Fülöp , agrárexport, agráripari technológia
A magyar áruk köre rendkívül széles volt (konzervek, italok, fagyasztott élelmiszerek, feldolgozott hústermékek, csomagolási technológia). A magyar kiállítók által bemutatott áruk sikert arattak, ezt jelezte a nagy érdeklődés, a folyamatosan zajló tárgyalások is.
 
A kiállító magyar vállalatok száma jól tükrözte a változatlan piaci irányultságot. A moszkvai kiállítási/vásári megjelenés rendkívül drága, s állami támogatás nélkül nem lehetne tömeges részvételre számítani. A támogatott megjelenéssel megvalósítható volt az egységes nemzeti jelleg, amely nagymértékben növeli a látogatók érdeklődését, s hozzájárul az üzleti sikerekhez is.
 
A Prodexpo ideje alatt Moszkvában tartózkodott az FVM delegációja, Benedek Fülöp szakállamtitkár vezetésével. A delegáció megtekintette a kiállítást, majd megbeszéléseket folytatott orosz agráripari vezetőkkel.
 
Tárgyalások folytak többek között Alekszej Gorgyejev orosz Mezőgazdasági Miniszterrel, Andrej Versinyinnel, az orosz Mezőgazdasági Minisztérium nemzetközi igazgatójával, a magyar-orosz agrárpolitikai munkacsoport társelnökével Vlagyimir Levinnel, Moszkva megye mezőgazdasági miniszterének első helyettesével, Arkagyij Zlocsevszkijjel, az Orosz Gabonaszövetség elnökével, valamint Jevgenyij Koskinnal, a Tyimirjazev Mezőgazdasági Akadémia nemzetközi rektorhelyettesével.
 
A tárgyalásokon a magyar agrárexport, illetve agráripari technológiai együttműködés aktuális kérdéseit, valamint a magyarországi madárinfluenzával kapcsolatos helyzetet tekintették át. Egyeztetették a közeljövőben aláírásra kerülő kormányközi növényvédelmi megállapodás szövegtervezete, szó esett az intenzívebb oktatási-tudományos együttműködésről, diákcseréről, magyar kukorica esetleges exportjáról, üzletember-találkozók szervezéséről, valamint élenjáró technológiai rendszerek szállításáról (olyan embrióprogram létrehozásáról, amelynek keretében magas genetikai értékű szarvasmarha-embriókat szállítanánk az orosz partnernek, komplex rendszert ajánlva), illetőleg a magyarországi madárinfluenza miatt bevezetett oroszországi importtilalom feloldásának lehetőségéről. Ez utóbbival kapcsolatban komoly eredmény, hogy az orosz fél jelezte, március elején a magyar fél kérésének megfelelően lefolytatja azon ellenőrzéseket az állati eredetű élelmiszeripari termékeket előállító magyar üzemeknél, amelyek eredményeként a lehető legrövidebb időn belül enyhíteni lehet majd a szállítási korlátozásokat. Az orosz fél tájékoztatást kapott a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal megalakulásáról, illetve tevékenységi köréről.
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
308 746
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 434 465
Közösség

Tapolcai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Nyitvatartás: Hétfõ 8-15 óráig Kedd 8-9 óráig (ügyiratok leadása) Szerda... Tovább

bruttó energia

a takarmányok bruttó energia-tartalma egyenlő azok égéshőjével. Amikor a takarmányt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 5.0