Poloska - Védekezési módok a poloskák ellen - Ezt teheted a poloskák ellen

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A 12 legjobb módszer a poloskák kiűzésére kertedből

Szélesi Ferenc - Főkertész
Poloskák elleni védekezés

Védekezési módok poloskák ellen

6. Porszívózás

Zsák nélküli porszívókkal nem érdemes összegyűjteni a poloskákat, mint ahogyan azt már korábban is említettük. Azok azonban, akiknél komoly poloskahelyzet áll fenn, gyakran külön porszívót vásárolnak azok elintézésére. Egy kisebb porszívóval külön zsákba gyűjtheted annak tartalmát – csak ügyelj rá, hogy a zsák légmentesen zárható legyen. Ha újabb bogarakat találsz, később hozzáadhatod őket a zsák tartalmához, amíg össze nem gyűjtik a szemetet otthonod elől.

Egy másik porszívós megoldás egy régi (de nem lyukas vagy szakadt) harisnyát erősíteni a porszívó csövére. Ezt legegyszerűbben egy befőttesgumival teheted meg. A harisnya szárát tömd a porszívő csövébe (kívülről rögzítsd gumival) és szívd fel vele a poloskákat. A harisnya megakadályozza, hogy azok bejussanak a porszívó tárolójába, és a tisztogatás után óvatosan a fent említett módszerek egyikével megszabadulhatsz tőlük.

hirdetes

7. Neem olaj

Ha kertes házadat poloskák támadták meg, akkor bizonyára nem csak a házadban, de kertedben is jelen vannak. A neem olaj nem árt a növényeknek, de segít távol tartani azoktól a poloskákat, és még otthonodban is alkalmazható. Két teáskanál neem olajra és nagyjából fél csésze vízre lesz szükséged, amelyeket egy pumpás tubusban kell elkeverned, és a fokhagymához és borsmentához hasonlóan a különböző behatolási pontok környékén szétfújnod.

hirdetes

8. Macskamenta

A macskamenta hasonló a neem olajhoz olyan értelemben, hogy otthonodban és kertedben egyaránt használhatod. A macskamentát azonban nem szétfújni, hanem szétszórni kell a kritikus helyeken ezért az ehhez szükséges macskamenta port üzletekből szerezheted be. Ha a poloskák visszatérő problémák otthonodban, akkor érdemes lehet külön erre a célra saját macskamentát termeszteni kertedben. Kiszárítva és porrá őrölve saját poloskariasztódat is elkészítheted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
80 300
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 975 389

magzat beszáradása

akkor alakul ki, ha a méhben elhalt és megrekedt —>magzat testének szövetnedvei és a... Tovább

legelőn hizlalás

ősi gyak. eljárás; a téli szűkös takarmányellátás után a szm.-kat, a juhokat a legelőn... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem