Poloska - Védekezési módok a poloskák ellen - Ezt teheted a poloskák ellen

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Legbüdösebb ellenségünk - Ismét támadnak a poloskák, készülj fel időben!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Poloskák elleni védekezés

Védekezési módok poloskák ellen – Zárj le minden behatolási pontot

Ha még nem tetted meg, az első feladat megakadályozni, hogy még több poloska jusson be otthonodba. Ellenőrizd az összes fent említett pontot, és ne feledkezz meg a csillárokról és a lambériákról sem.

Védekezési módok poloskák ellen – Távolítsd el a poloskákat

Valahányszor találkozol egy poloskával otthonodban, óvatosan fogd meg egy papírtörlővel vagy műanyag zacskóval és húzd le a WC-n. Ügyelj rá, hogy ne nyomd össze, különben könnyedén elérheted, hogy a kellemetlen szaganyag kibocsátásra kerüljön. Ha irtózol attól, hogy mozgolódnának a papírban, először fújd le őket közelről és közvetlenül egy kevés hajlakkal, amitől megbénulnak. Ez után nyugodtan felveheted őket a korábban leírt módszerrel.

hirdetes

Védekezési módok poloskák ellen – Készíts fokhagymasprayt

A poloskák ki nem állhatják a fokhagyma savasságát és erős illatát, ezért kiválóan alkalmazható ellenük. Készíts egy erős fokhagymasprayt 4 teáskanál fokhyagymapor és 4,5 dl víz kombinációjából. Fújd le vele az ajtók, ablakok és minden olyan hely környékét, ahol a bogarak bejuthatnak a házba.

Védekezési módok poloskák ellen – Készíts sprayt borsmentából

Fokhagyma helyett borsmentát is eredményesen használhatsz. Előnye, hogy kellemes illatát a legtöbb ember szereti, míg a poloskák – a fokhagymához hasonlóan – irtóznak tőle. Nincs szükséged másra, mint 4,5 dl vízre és 10 csepp borsmenta esszencia olajra. A sprayt ugyan ott használd, ahol a fokhagymás keveréknél is ajánlottuk az előző pontban.

hirdetes

Védekezési módok poloskák ellen – Mosogatószer és víz

Habár egyszerű megoldásnak tűnik, valójában nagyon hatékony, különösen ha a poloskák a falakon és a függönyökön telepednek meg. Fogj egy egyenes oldalú tárolót, és töltsd fel néhány liter vízzel, majd adj hozzá egy kávéskanál mosogatószert vagy öblítőt. Helyezd a tárolót a fal mellé úgy, hogy a poloskák alatt legyen. A poloskák általában lepottyannak, ha megzavarják őket, így egy seprű vagy más hasonló jellegű eszköz segítségével a vízbe tessékelheted őket, ahol aztán megfulladnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


83/2006. (XI. 30.) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek nemzeti szabályozásról szóló... Tovább

martilapu (Tussilago farfara L.)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó évelő, kúszó gyöktörzsű,... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem