Pollen naptár mindenkinek - Pollen naptárunkból minden kiderül!

hirdetes

Pollen naptár - Letölthető, nyomtatható pollen naptár mindenkinek!

Szélesi Ferenc

Fontos tudni, hogy nemcsak parlagfűszezon idején kell számolnunk allergiás tünetekkel, ugyanis szinte egész évben megtalálható a levegőben olyan növény(ek) pollenje, ami allergiás reakciót vált ki. Mostani cikkünkkel próbálunk segíteni mindenkinek, pollen naptárunkban megtalálhatók azok a növények, amelyek allergiát okozhatnak és azt is megtudhatjátok, hogy mikor kell számítani a jelenlétükre! 
 

Letölthető pollen naptár mindenkinek

Pollen naptár - Egész évben számíthatunk allergiás reakcióra

Nemcsak a parlagfűszezon okozhat bosszúságot, mivel egész évben lehet olyan növénnyel találkozni, ami allergiás reakciót válthat ki. Éppen ezért pollen naptárunkban összegyűjtöttük nektek a leginkább előforduló allergéneket. Pollen naptárunkból kiderül, melyik növény mikor váltja ki a legerősebb allergiás reakciót, pollen naptárunk nagy előnye, hogy letölthető, nyomtatható, bárki számára ingyenesen elérhető. 

Pollen naptár - Kora tavasszal indul az allergiaszezon! 

Télen nem kell tartani allergiától, a tavasz beköszöntével viszont megérkeznek a barkás növények, őket követi a többi allergén fa fajta, nyár elején pedig virágba borulnak a fűfélék és kezdetét veszi a sokáig elhúzódó pázsitfűszezon is, majd tetőfokára hág a parlagfűszezon. Megkönnyebbülést csak a fagyok beálltával várható.

hirdetes

Pollen naptár - Az allergia is népbetegség? 

Az egyszerű válasz egyértelműen: igen. A leggyakoribb allergiás megbetegedés a pollen allergia, a népesség 15-20 százalékát érinti, Magyarország lakosságának csaknem fele szenved a tünetektől. Érdekesség, hogy hazánkban 250 00 féle virágzó növény közül 250 fajta gyom pollenje okozhat pollen allergiát, közülük a parlagfű a legismertebb, aminek egyetlen példánya képes akár 8 millió pollent termelni. 

hirdetes

Pollen naptár - Következzen a lényeg! 

Pollen naptárunk cikkünk végére hagytuk, mert úgy gondoltuk, hogy érdemes pár szót ejtenünk a pollen allergiáról. Most viszont jöjjön végre a lényeg, ami nem más, mint a pollen naptár! Megtalálhattok benne mindent, a legfontosabb allergiát kiváltó növényeket, valamint a fontos időpontokat is. Ha rákattintotok a képre, akkor nagyméretben tölthetik le a pollen naptárat, amit nyugodtan ki is nyomtathattok, és kitehetitek jól látható helyre. Remélem, hogy sikerül segíteni vele egy kicsit mindenkinek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kombájnszérű

betakarított szemes termény fogadására, kezelésére szolgáló terület. Régebben döngölt... Tovább

ligeti perje (Poa nemoralis L.)

a pázsitfüvek családjába tartozó, laza bokrú évelő aljfű (fűfélék). Gyökérzete bojtos,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek