Pókriasztás mesterfokon - ezekkel a módszerekkel biztosan megszabadulhatsz tőlük Te is

hirdetes

Természetes módok a pókok távoltartására

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Riaszd el a pókokat eredményesen

Jöhetnek a citrusfélék

Köztudott, hogy a pókok ki nem állhatják a citrusféléket. Elég csak valamilyen citrusféle (citrom, narancs, stb.) héjával bedörzsölni otthonod azon részeit, ahová előszeretettel költöznek a pókok. A legtöbb citrom illatú (természetes) bútorkezelő is alkalmas erre.

A cédrus majd megoldja

A cédrus kiváló pókriasztó lehet. Alkalmazz cédrus alapú talajtakarót otthonod közvetlen környékén, hogy megakadályozd a pókok bejutását. Ha van egy cédrusból készült ládád vagy néhány vállfád, akkor ezek nagyszerűen alkalmazhatók a szekrényekben. A szekrényekben és fiókokban továbbá cédrusblokkok és cédrusdarabkák is elhelyezhetők.

hirdetes

Gesztenye

Bizony, gesztenye! Szintén alkalmasak a pókok elrettentésére, és elég csupán néhányat elhelyezni az ablakpárkányon és lambéria mentén a kívánt hatás elérése érdekében. Egyesek szerint a narancseper is használható így. Érdemes kipróbálni őket, ugyanis ezek viszonylag sokáig bírják, mielőtt romlani kezdenének.

Dohány

A citrusfélék és a gesztenyék mellett a dohány is szerepel a pókok feketelistáján. Hints el egy keveset a problémás helyeken, vagy áztasd vízbe és spricceld szét azt az említett helyeken. Ez a módszer persze nem feltétlenül a leggazdaságosabb a dohány magas ára miatt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

flóra

egy adott területen egy adott időpontban meglevő növényi populációk összessége. Tovább

Tatai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tata Ady Endre út 34 2890 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok