Pókriasztás mesterfokon - ezekkel a módszerekkel biztosan megszabadulhatsz tőlük Te is

Természetes módok a pókok távoltartására

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Senki sem szereti igazán a pókokat. Még ha legtöbbjük valójában ártalmatlan is, senkit sem tölt el jó érzéssel, ha szobája egyik sarkában megpillant egy nyolclábú hálólakót.

Riaszd el a pókokat eredményesen

De mégis hogyan tarthatjuk távol és űzhetjük el őket otthonunktól anélkül, hogy bántanánk őket? Talán nem is kell külön említeni, hogy a különböző rovarriasztó és rovarölő szerek temérdek veszélyes vegyszert tartalmaznak, amiket senki sem fújja szét szívesen otthonában.

Az alábbiakban 9 természetes megoldást találsz pókproblémáidra!

A mentás módszer

A pókok egyszerűen utálják a borsmentát. A legtöbb ember ezzel szemben kifejezetten kellemesnek tartja az illatát. Egy egyszerű módszer fogni egy kis borsmenta esszencia olajat és némi vizet, majd egy pumpás flakonból szétfújni azt otthonod különböző részein. A borsmenta olaj más kártevőket is képes távol tartani otthonodból.

Takaríts ki!

A legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer a pókok távoltartására sajnos nem feltétlenül a legegyszerűbb! Otthonod rendben tartásával, a por és a pókhálók rendszeres eltávolításával elveheted a pókok kedvét a beköltözéstől. Elő tehát a porszívóval, portörlő rongyokkal és nem csak pókokat, de más rovarokat is elűzhetsz otthonodból!

Használj ecetet

A fehérecetnek szinte végtelen felhasználási módja van a ház körül, amelyekbe a pókok elriasztása is beletartozik. Az ecetet a borsmenta esszencia olajhoz hasonlóan egy kis vízzel felhígítva egy pumpás flakonból érdemes szétpermetezni otthonodban. A következő oldalon még több tipp vár, megéri lapozni! 

Sorozd be egy szőrős barátodat

A macskák kiváló pókvadászok! A lábak száma nem mindig jelent abszolút előnyt – szőrös kedvenceidnek csupán négy van belőlük, mégis elképesztően hatékonyan használják őket a pókok becserkészésére és kiirtására.

Ne engedd be őket

A pókok kiűzésének legjobb módja, ha megelőzöd, hogy egyáltalán bejussanak otthonodba. Győződj meg róla, hogy otthonod közvetlen környékén nincsenek széthagyott lehullott falevelek, levágott fű, farakások vagy más tipikus pók-otthonok. Érdemes persze az ajtók és ablakok minden olyan nyílását eltömíteni, amelyek esetleg beférkőzhetnek a nyolclábú betolakodók.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Lelenc Kutyamentõ Egyesület

Állatvédõ szervezet A 2003. év végén állatbarátokból verbuválódott csapatunk mára... Tovább

zsombor (Sisymbrium)

a —>keresztesvirágúak családjának egyik nemzetsége, fajai az utak mentén, parlagokon,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok