Pókriasztás mesterfokon - ezekkel a módszerekkel biztosan megszabadulhatsz tőlük Te is

hirdetes

Természetes módok a pókok távoltartására

Szélesi Ferenc - Főkertész

Senki sem szereti igazán a pókokat. Még ha legtöbbjük valójában ártalmatlan is, senkit sem tölt el jó érzéssel, ha szobája egyik sarkában megpillant egy nyolclábú hálólakót.

Riaszd el a pókokat eredményesen

De mégis hogyan tarthatjuk távol és űzhetjük el őket otthonunktól anélkül, hogy bántanánk őket? Talán nem is kell külön említeni, hogy a különböző rovarriasztó és rovarölő szerek temérdek veszélyes vegyszert tartalmaznak, amiket senki sem fújja szét szívesen otthonában.

Az alábbiakban 9 természetes megoldást találsz pókproblémáidra!

A mentás módszer

A pókok egyszerűen utálják a borsmentát. A legtöbb ember ezzel szemben kifejezetten kellemesnek tartja az illatát. Egy egyszerű módszer fogni egy kis borsmenta esszencia olajat és némi vizet, majd egy pumpás flakonból szétfújni azt otthonod különböző részein. A borsmenta olaj más kártevőket is képes távol tartani otthonodból.

Takaríts ki!

A legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer a pókok távoltartására sajnos nem feltétlenül a legegyszerűbb! Otthonod rendben tartásával, a por és a pókhálók rendszeres eltávolításával elveheted a pókok kedvét a beköltözéstől. Elő tehát a porszívóval, portörlő rongyokkal és nem csak pókokat, de más rovarokat is elűzhetsz otthonodból!

Használj ecetet

A fehérecetnek szinte végtelen felhasználási módja van a ház körül, amelyekbe a pókok elriasztása is beletartozik. Az ecetet a borsmenta esszencia olajhoz hasonlóan egy kis vízzel felhígítva egy pumpás flakonból érdemes szétpermetezni otthonodban. A következő oldalon még több tipp vár, megéri lapozni! 

hirdetes

Sorozd be egy szőrős barátodat

A macskák kiváló pókvadászok! A lábak száma nem mindig jelent abszolút előnyt – szőrös kedvenceidnek csupán négy van belőlük, mégis elképesztően hatékonyan használják őket a pókok becserkészésére és kiirtására.

hirdetes

Ne engedd be őket

A pókok kiűzésének legjobb módja, ha megelőzöd, hogy egyáltalán bejussanak otthonodba. Győződj meg róla, hogy otthonod közvetlen környékén nincsenek széthagyott lehullott falevelek, levágott fű, farakások vagy más tipikus pók-otthonok. Érdemes persze az ajtók és ablakok minden olyan nyílását eltömíteni, amelyek esetleg beférkőzhetnek a nyolclábú betolakodók.

Jöhetnek a citrusfélék

Köztudott, hogy a pókok ki nem állhatják a citrusféléket. Elég csak valamilyen citrusféle (citrom, narancs, stb.) héjával bedörzsölni otthonod azon részeit, ahová előszeretettel költöznek a pókok. A legtöbb citrom illatú (természetes) bútorkezelő is alkalmas erre.

A cédrus majd megoldja

A cédrus kiváló pókriasztó lehet. Alkalmazz cédrus alapú talajtakarót otthonod közvetlen környékén, hogy megakadályozd a pókok bejutását. Ha van egy cédrusból készült ládád vagy néhány vállfád, akkor ezek nagyszerűen alkalmazhatók a szekrényekben. A szekrényekben és fiókokban továbbá cédrusblokkok és cédrusdarabkák is elhelyezhetők.

Gesztenye

Bizony, gesztenye! Szintén alkalmasak a pókok elrettentésére, és elég csupán néhányat elhelyezni az ablakpárkányon és lambéria mentén a kívánt hatás elérése érdekében. Egyesek szerint a narancseper is használható így. Érdemes kipróbálni őket, ugyanis ezek viszonylag sokáig bírják, mielőtt romlani kezdenének.

Dohány

A citrusfélék és a gesztenyék mellett a dohány is szerepel a pókok feketelistáján. Hints el egy keveset a problémás helyeken, vagy áztasd vízbe és spricceld szét azt az említett helyeken. Ez a módszer persze nem feltétlenül a leggazdaságosabb a dohány magas ára miatt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


emergencia

az epidermisz (bőrszövetrendszer) és az alatta levő szövetekből kialakult képződmény.... Tovább

mágneses magtisztító (trifolin gép)

a lucerna és a lóhere gyommagvaitól való megtisztítás eszköze. Működése a kultúrmagvak... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok