notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pirított hagyma készítése

Hirdetés

Készítsünk isteni pirított hagymát – Ezt se a boltban vedd!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Könnyebb és kényelmesebb bemenni a boltba és mindent megvenni minden apróságot, de mi mégsem ezt tesszük. Amit elkészíthetünk magunk, el is készítjük, ha ti is ilyenek vagytok, akkor olvassatok tovább! 

Készítsünk pirított hagymát

A pirított hagyma sok mindenhez tökéletes

A pirított, vagy ahogy a legtöbben ismerik, lyoni hagyma remekül illik például a sült húsokhoz, a hamburgerekhez, a hot-dogokhoz, de fel lehet dobni vele a krumplipürét, a szendvicseket, igazából bármit, amit csak szeretnétek. A legjobb az benne, hogy abban az esetben, ha sikerült teljesen kiszárítani, akkor kihűlés után 2-3 hétig simán eláll, és ropogós marad – érdemes hermetikusan záródó edényben tárolni (legjobb viszont akkor is, ha frissen sütve elfogy, elfog, majd meglátod).

 

Ne vedd a boltban a pirított hagymát! 

Igen, lehet kapni a boltban, 200-250 grammos kiszerelésben, körülbelül 3-400 forintért, tehát egy kilogramm nagyjából 1200-1500 forint között van. Ha megnézzük, hogy egy kilogramm hagymát megvehetünk 250-300 forintért, máris láthatjuk, hogy mennyit megspórolhatunk. Sokan azért veszik meg inkább, vagy meg sem veszik, mert az elkészítése bonyolult, időigényes, és még szagos is…Ez egyáltalán nem így van, pillaantok alatt elkészül, bárki képes elkészíteni, jó-jó, szagosnak szagos, de hát na, a pirított hagyma nem is szag, inkább illat – csak ne égesd oda! 

Hirdetés

 

A pirított hagyma elkészítése 

Amire szükségünk lesz: hagyma (amennyit szeretnél), liszt, olaj és egy serpenyő. Már az összetevőkből is látható, hogy nem lesz nagy ördöngösség! Először is hámozzuk meg a hagymákat, ezután választhatunk: felkarikázzuk, félbevágjuk és szeletekre vágjuk, vagy felkockázzuk. Bármelyik megoldás jó, de a tapasztalatom inkább azt mutatja, hogy az első kettőt érdemes kipróbálni, mert úgy könnyebb egyforma darabokat vágni, így elkerülhetjük a hagyma megégését.

Hirdetés

 

Tegyük egy tálba a hagymát, majd szórjuk meg annyi liszttel, hogy összeforgatás után mindenhol érje. Közben már forrósíthatjuk az olajat, jó meleg legyen, akkor tökéletes, ha serceg, amikor beletesszük a hagymát. Egyszerre csak kevés kerüljön az olajba, néha-néha keverjünk rajta, majd, ha már aranybarnára sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat minél jobban elszívja a hagymáról.

 

Arra mindenképpen figyelni kell sütés során, hogy ne süljön túl, mert ha sötétebb lesz a kelleténél, akkor megkeseredik. Sütés után hűtsük ki, ha kiszáradt, már fogyaszthatjuk is, a maradékot pedig tároljuk hermetikusan zárható edényben. Sok sikert mindenkinek a készítéséhez! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
336 390
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 579 511
Közösség

izzadás (verejtékezés)

a hőszabályozásban a hóleadás egyik módja. Magasabb hőmérsékleten a verejtékelválasztás... Tovább

dér

a 0°C alatti hőmérsékletű felületeken a légköri párából kicsapódó, apró... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 4.5

Érdekességek