Patkány és egér elleni védekezés - űzd el őket hatásosan

hirdetes

Így szabadulj meg az egerektől és a patkányoktól könnyedén!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egér és patkány elleni védelem

Csapdák

Miután biztosítottad otthonod, és megakadályoztad, hogy fennálló patkány és/vagy egérproblémáid súlyosabbá váljanak, itt az ideje megoldást keresni ezekre a problémákra. Csapdák terén két kategória közül választhatsz: léteznek ugyanis halálos és nem halálos megoldások is.

A nem halálos csapdák egy kis élelemmel csalogatják magukhoz a rágcsálókat, majd amikor azok aktiválják a csapda mechanizmusát, fogságba esnek. Ez után a „fogoly” biztonságban elszállítható egy közeli erdőbe vagy mezőre, ahol szabadon engedheted. Többféle ilyen jellegű szerkezet is létezik. Ennek a módszernek előnye, hogy az állat életben marad, és nem kell foglalkoznod a tetem feltakarításával sem. Hátulütője hogy a csapdák összegyűjtése és az állatok szabadon engedése (valamilyen távol eső helyen) időigényes feladat.

A halálos csapdák sokkal elterjedtebbek és ismertebbek is, persze ezek csak azoknak ajánlottak, akik felkészültek a patkány- és egértetemek szagára, látványára és feltakarítására is. A fából készült rugós csapdákat már rég óta ismeri mindenki, de az új, műanyag változatok könnyebben beállíthatók és használhatók fel újra és újra. A ragasztós csapdák szintén hatékonyak, habár a legkevésbé kíméletes megoldások is egyben, hiszen az állatok feleslegesen kell, hogy végigszenvedjék az egész folyamatot, ellenben a rugós csapdákkal, amelyek azonnaliak és fájdalommentesek. A ragasztós csapdákra fokozottan oda kell figyelni, ha más állatok vagy gyerekek is vannak a közelben.

hirdetes

Az elektromos csapdák szintén hatékonyak, és valószínűleg a legtisztább és legegyszerűbb megoldást kínálják. A rágcsálókkal itt egy gyors áramütés végez, azonban ügyelni kell az akkumulátorok töltöttségére.

Mérgek

A bolti mérgek főleg az olyan helyeken hatékonyak, ahol komolyabb rágcsálóproblémákkal néz szembe az ember. Ha a patkányok vagy egerek hozzászoktak ahhoz, hogy egy helyen élelmet találhatnak, akkor egy adag méreggel napokon belül megritkíthatod az állományukat. A mérget természetesen nem szabad olyan helyeken használni, ahol más állatok vagy gyerekek is hozzájuthatnak, használat után pedig nagyon alaposan fel kell takarítani. A méreg legnagyobb hátránya, hogy nem mindig végez azonnal a rágcsálókkal, amelyek így rejtett zugokban pusztulhatnak el, így sokszor nagyon nehéz vagy teljesen lehetetlen rátalálni, hogy honnan ered a tetemekből származó bűz.

hirdetes

Hangos riasztó

Az ultraszónikus hangos riasztókat otthonod több helységében is alkalmazhatod. Ezeket egyszerűen csak be kell dugni egy konnektorba, az általuk kibocsátott alacsony frekvenciájú hang pedig távol tartja a kártevőket. Ez minden bizonnyal a legkíméletesebb és legtisztább megoldás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

KH Ászok (K-22—01)

Õszi árpa Cél: õszi sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési... Tovább

Escherichia coli (E. coli)

pálcika alakú, fakultatív anaerob (anaerob szervezetek), az Enterobacteria-ceae családba... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok