Patkány és egér elleni védekezés - űzd el őket hatásosan

hirdetes

Így szabadulj meg az egerektől és a patkányoktól könnyedén!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az emberek és patkányok cseppet sem harmonikus együttélése már évszázadok óta tart. Ez a végtelen háború mindig is a tartalékainkat megdézsmáló, otthonunkban megbújó rágcsáló kártevők kiűzéséről szólt, több-kevesebb sikerrel.

Egér és patkány elleni védelem

Mi a baj ezekkel a rágcsálókkal? 

A rágcsálók között számtalan kórokozók által előidézett betegségek és járványok fordulnak elő, melyek más állatra, és emberre is átterjedhetnek. Legtöbbször a szeméten, a hulladékon mászkáló rágcsálók a testükre tapadt kórokozókat az élelmiszerekre is átvihetik, ezzel pedig könnyedén megbetegíthetnek minket is! A patkányok által terjesztett betegségek közül a pestis, a tífusz, a patkányharapási láz és a vírusos hemorrhagiás láz a legfontosabb.

A pestis a patkányon élősködő bolhák közvetítésével terjed, 2-6 nap után magas láz jelentkezik, emellett zavarodottság, és nyugtalanság jellemző. A megbetegedések egy részénél másodlagos tüdőpestis fejlődhet ki. Az egerek által terjesztett betegségek közül a fertőző agyhártya-gyulladás és a salmonellosis a legfontosabb. Egyes enterális betegségek (pl. paratífusz), illetve a nyúlpestis (tularémia) és a takonykór (malleus) terjesztésében az egereknek csak alkalmi szerepük van, de különféle állatjárványokban (pl. sertésorbánc, baromfipestis. 

hirdetes

Ha nálad is megjelentek ezek a kéretlen lakók, akkor íme néhány hatékony módszer, ami nemcsak megszabadulni segíthet tőlük, de biztosítja, hogy többé nem térhetnek vissza otthonodba. Az első lépés mindig a megelőzés és a fennálló problémák továbbterjedésének megakadályozása. Ezek után rátérünk ezen problémák orvoslására is. 

hirdetes

Védekezés a rágcsálók ellen

Erősítsd meg otthonod védelmét

A patkányok és egerek a legapróbb réseken keresztül is képesek bejutni a házba. Ellenőrizd a szellőzőrendszer szűrőit, hogy megfelelően záródnak-e és nincs-e rajtuk semmilyen sérülés. Szentelj hasonló figyelmet a pincékbe nyíló kinti és benti ajtóknak is. A háztetőn és a padláson minden mesterséges nyílás potenciális átjáró lehet a rágcsálók számára, de ugyan ez elmondható a padlásról is.

Takaríts ki

Helyezz minden száraz ételt légmentesen zárható műanyag tárolókba és rendszeresen takarítsd a konyhádat illetve azokat a helységeket, ahol enni szoktál otthonodban. A maradék morzsákat és a zacskóban tárolt ételeket a rágcsálók gond nélkül képesek felkutatni és elfogyasztani. Győződj meg róla továbbá, hogy sehol ne szivárogjon a víz otthonodban vagy közvetlen közelében, és szüntess meg minden álló vizet is (főleg az esetleges szivárgások után). A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

batáta (édesburgonya, Ipomoea batatas [L.] Poir)

a szulákfélék (Convolvulaceae) családjához tartozó, kúszó szárú, évelő trópusi... Tovább

10/2007. (II. 20.) FVM rendelet

a Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok